Nad dvorcem Rakičan bodo že petič poletele čarovnice in pričarale tridnevni spektakel

Prvi kontingent vstopnic je že razprodan, z današnjim dnem, 20. oktobrom se začne prodaja vstopnic drugega kontingenta.

Prlekija-on.net, petek, 20. oktober 2017 ob 17:27
Ples - noč čarovnic

Ples - noč čarovnic

Letošnje leto bodo nad dvorcem Rakičan že petič poletele čarovnice in pričarale kar tridnevni spektakel, tradicionalni Ples - noč čarovnic. V Rakičanu se bodo ob mraku zbrale v soboto, 28. oktobra, s celodnevnim programom popestrile nedeljo, 29. oktobra in dogajanje zaokrožile s koncertom na predpraznični ponedeljek, 30. oktobra.

Ples - noč čarovnic letos obeležuje že 5. obletnico, srednjeveško in čarovniško obarvano dogajanje pa je temu primerno pestro in razgibano kot še nikoli. Pričenjajo ga v soboto, 28. oktobra, z nastopom legendarnih imen slovenske rock glasbe, skupinama Big Foot Mama in Siddharta.

V nedeljo, 29. oktobra, se bo grajsko dvorišče prelevilo v prizorišče spektakularnega iluzionistično-čarodejskega programa. Z raznolikim celodnevnim srednjeveškim in čarovniškim dogajanjem so namreč poskrbeli, da bo prav vsak družinski član našel nekaj zase. Tudi letos so tako pripravili zipline čarovniški polet z rakičanskega dvorca, bogat srednjeveški program z lokostrelstvom, mečevanjem in srednjeveškimi predstavami ter tematsko animacijo za najmlajše, ki bodo tako lahko zaplesali, uživali v poslikavi obraza in osvojili kakšen prav poseben čarovniški trik. Nedeljsko sojenje čarovnici in ognjeni show bodo zaključili s koncertom Modrijanov, Grupe Vigor in mlade pevke Nine Donelli.

Na predpraznični ponedeljek, 30. oktobra, bo tridnevno dogajanje zaključil nastop energične domačinke Nike Zorjan, simpatičnih fantov iz skupine BQL ter uveljavljenih skupin MI2 in CrvenaJabuka.

Razgibano dogajanje bodo popestrili s pestro kulinarično ponudbo, čarovniško vzdušje pa pričarali tudi s čarobnimi napoji in čarovniškimi napitki. Prireditev je namenjena tako družinam kot skupinam zabave željnih in bo potekala v vsakem vremenu, in sicer v ogrevanem šotoru.

Podrobnosti o programu najdete na www.ris-dr.si.

Vstopnice za Ples - noč čarovnic so na voljo v predprodaji na voljo v omejeni količini, zato obiskovalcem svetujemo, da si jih zagotovijo čim prej. Prvi kontingent vstopnic je že razprodan, z današnjim dnem, 20. oktobrom se začne prodaja vstopnic drugega kontingenta.

Čarobna vstopnica vam odpira vrata na celotno tridnevno dogajanje in je na voljo že za 11,90 evra. Vstopnice za posamezen dan so v predprodaji na voljo za 6 evrov, v redni prodaji na dan dogodka pa 8 evrov. V soboto in ponedeljek imajo otroci do 12. leta v spremstvu staršev prost vstop, v nedeljo pa imajo otroci do 4. leta prost vstop, nedeljske vstopnice za otroke od 5. do 12. leta pa so v predprodaji na voljo za 3 evre, v redni prodaji pa za 4 evre.


Več v Družabno