Starejši krajani in krajanke KS Mala Nedelja so se družili na vsakoletnem srečanju

Številčna udeležba dokazuje, da se tudi v jeseni življenja radi družijo in razvedrijo

Branko Košti, ponedeljek, 23. oktober 2017 ob 14:53
Srečanje starejših krajanov KS Mala Nedelja

Srečanje starejših krajanov KS Mala Nedelja

Krajani in krajanke iz vasi, katere sestavljajo KS Mala Nedelja, so se v soboto, 16. oktobra, zbrali na srečanju, ki ga za vse krajane z dopolnjenimi sedemdeset in več leti, vsako leto pripravita KS Mala Nedelja in Občina Ljutomer.

Srečanja se je udeležilo veliko starejših, katerim leta in zdravje še dopuščajo take aktivnosti in tako dokazali, da jim druženje tudi v jeseni življenja veliko pomeni, organizatorji pa izkazali hvaležnost starejšim, kateri so v preteklem času prispevali k razvoju krajevne skupnosti in občine. Za njihov prispevek sta se jim v nagovorih zahvalila tudi predsednik KS Viljem Vajda in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler in jim zaželela varno in zdravo starost v krogu svojcev in sokrajanov.

Za kulturno razvedrilo in dobro voljo so poskrbeli člani domačega KD Anton Krempl in sicer Pevci okoliških vasi Gomile in Ljudske pevke Soside, svojo frajtonarico je veselo raztegnil Tadej Murkovič, učenca OŠ Mala Nedelja pa sta v vlogah Frančeka in Micike, na njima značilen humoren način, osvetlila pomen enega največjih dogodkov v zgodovini Male Nedelje - "Bésede", katere 150-letnico so praznovali pretekli teden. Podžupan Janko Špindler in predsednik KS Viljem Vajda sta obdarila najstarejše udeležence Tiliko Kolarič, Andrejo Horvat in Andreja Jerebiča, obdarila sta tudi Cecilijo Slekovec, katera je praznovala rojstni dan. Vsi so prejeli še spominska darilca, katera že vrsto let pripravlja upokojena učiteljica Danica Potrč.

Sledila je obilna pogostitev, zatem pa je za obilo dobre volje in pesmi poskrbel Tadej s svojo harmoniko.


Več v Družabno