Predstavila sta se izjemna glasbenika Andrej Ofak in Borut Mori

Na 1. abonmajskem koncertu sta predstavila izjemna glasbenika Andrej Ofak na kitari in Borut Mori na harmoniki

Prlekija-on.net, petek, 27. oktober 2017 ob 12:21
Andrej Ofak in Borut Mori

Andrej Ofak in Borut Mori

V dvorani GŠ Slavka Osterca Ljutomer sta se v četrtek, 26. 10. 2017, ob 18.30, na 1. abonmajskem koncertu predstavila izjemna glasbenika Andrej Ofak - kitara in Borut Mori - harmonika.

Ob izbranem programu smo slišali vrhunsko izvedbo avtorskih skladb. V njunih delih se prepletajo spokojnost, veselje, povezanost in brezčasje. Čeprav so skladbe instrumentalne, ob poslušanju publika začuti zgodbe o naravi, prijateljstvu, ljubezni in o oddaljenih svetovih, ki se približajo skozi lepoto glasbe.

V letih skupnega ustvarjanja in druženja je med Morijem in Ofakom nastala sinergija, ki jima daje svojstven glasbeni izraz. Druga zgoščenka z avtorsko glasbo je zrel sadež, saj je nastajal več kot desetletje. Čutijo se vplivi različnih kultur in glasbenih narečji, ki so obarvala njun razvoj. Gre za spoj premišljene kompozicije in srčnih improvizacij.

»Všeč nama je, da album pozdravljajo tako profesorji klasične kot tudi Jazz glasbe, poleg tega pa je všeč občinstvu različnih starosti. Mislim, da sva ujela zanimivo kombinacijo, ki povezuje ljudi in glasbo,« sta povedala.

PROGRAM:
1. Odmevi reke Drave, A. Ofak
2. Blues for Kanai, A. Ofak
3. Iria, B. Mori
4. Melodia, B. Mori
5. Spomini kraljice, A. Ofak
6. Mountain ride, A. Ofak
7. Abra, B. Mori/A. Ofak
8. Marko, Ljudska
9. Macedonian stories, A. Ofak
10. Pesem o zlati roži, J. B. Pergolesi

Šolski glasbeni abonma 2017/2018
V šolskem letu 2017/2018 bo potekala že tretja sezona koncertov pod imenom ŠOLSKI GLASBENI ABONMA. Šola vabi vse učence, starše in druge poslušalce, da se udeležijo koncertov letošnje tretje sezone šolskega abonmaja. Koncerti bodo sproti objavljeni na spletni strani šole, na oglasni deski in plakatih, ter na portalu Prlekia-on.net.

Glasbena šola želi s termini abonmajskih koncertov ustvariti še boljše pogoje za razvoj mladega glasbenika. Obenem bo to priložnost tudi za starše in ostale poslušalce, da v domačem kraju obiščete nekaj odličnih glasbenih dogodkov brezplačno.

S pomočjo učencev staršev in ostalih poslušalcev šola želi poskrbeti, da bo zanimanje za obisk koncertov raslo in  bogatilo naše življenje.

Vabljeni na 2. abonmajski koncert ''S FLAVTO NA POTEP'', ki bo v četrtek, 30.11.2017, ob 18.30 v dvorani šole. Predstavile se bodo dijakinje Konservatorija za glasbo in balet Maribor, pod mentorstvom prof. Valerije Kamplet.


Več v Kultura in izobraževanje