Culture Trip Grossmannov festival uvrstil med deset najboljših festivalov v Sloveniji

Mednarodna spletna stran Culture Trip, ki ima preko devet milijonov obiskovalcev mesečno, je Grossmannov festival uvrstila med deset najboljših v Sloveniji

Prlekija-on.net, sreda, 8. november 2017 ob 20:09
Grossmannov festival

Grossmannov festival

Mednarodna spletna stran Culture Trip, ki ima preko devet milijonov obiskovalcev mesečno, je oktobra objavila seznam najboljših festivalov v Sloveniji ter na njega uvrstila tudi Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki se vsako leto odvija v Ljutomeru.

"Slovenija je odlična destinacija za ljubitelje festivalov. Vsako leto v mestih po vsej državi gostijo razburljive, edinstvene, lokalne in mednarodne festivale. Ni važno, ali imate radi gledališče, film, folkloro, sodobno umetnost ali eklektično mešanico vsega, lahko najdete nekaj, kar ustreza vašemu okusu," so zapisali v uvodu.

Grossmanov festival fantastičnega filma in vina pa so opisali kot enega izmed najbolj edinstvenih festivalov v Sloveniji, ki poteka v juliju v Ljutomeru. "Filmski festival se osredotoča na grozljive in fantazijske filme, ki so od glavnih medijev ponavadi spregledani. Festival poteka od leta 2005 in je poimenovan po dr. Karolu Grossmannu, pionirju slovenske kinematografije. Ljutomer in okoliški kraji so dobro znani po kakovostnih vinih, zato je odločitev, da festival v svojem naslovu nosi tudi vino, povsem logično. Glavni filmski program spremljajo degustacije, delavnice, ekspedicije, koncerti in tradicionalni Zombie Walk," pa so opisali festival.

Na seznamu so še festivali Festival Lent, Kurentovanje na Ptuju, Ana Desetnica, Mladi Levi, Festival Ljubljana, Festival Mesto žensk, festival stand-up komedije Panč, Kino Otok ter Festival Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine.


Več v Kultura in izobraževanje