Uspešni nastopi karateistov iz Gornje Radgone

V karate klubu Gornja Radgona, ki ima že dolgoletno tradicijo je dogajanje kar pestro

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. november 2017 ob 10:29
Tretja pokalna tekma Kanal ob Soči

Tretja pokalna tekma Kanal ob Soči

Otroci se najbolj veselijo počitnic. Letošnje krompirjeve si bodo zapomnili tudi malčki iz Gornje Radgone, kajti Shotokan karate do klub Gornja Radgona je v sodelovanju z OŠ, pripravil vesele popoldneve. Kar veliko število najmlajših se je zbiralo v telovadnici osnovne šole Gornja Radgona, kjer so spoznavali razne športne pripomočke, plezali, skakali, se kotalili in še kaj.

Bilo je pestro in zabavno, še posebej, ker so se jim pridružili tudi tisti, ki so že člani karate kluba in ki že pridno obiskujejo treninge in osvajajo prve medalje. Kar nekaj so jih osvojili na Kofukan OŠ ligi v Ljutomeru in sicer:
Jaka Reihs 1. mesto malčki,
Nika Mulec 2. mesto malčice in
Lukas Grum 1. mesto najmlajši.

V nedeljo 5.11.2017, pa je bil za njih tudi pomemben dan, saj so se Nika Mulec, Jaka Reihs, Nejc Šajnovič in Bine Petek,  udeležili tretje pokalne tekme v Kanalu ob Soči in osvojili dve medalji: 
Nejc Šajnovič 2. mesto najmlajši  in
Jaka Reihs 3. mesto malčki.

Za udeležence veselih popoldnevov pa je bilo zanimivo tudi v spodnjem delu telovadnice, kjer so trenirali starejši kataši  Kristjan Klemenčič, Blaž Klobasa in Mišel Čuček. Pritegnil je trening kata ekipno, kjer tekmovalci izvedejo bunkai - to je pravi prikaz napada in obrambe, kjer napadeni obračuna z napadalcem, kot v filmih o karateju in kungfuju. Tudi Blažu, Kristjanu in Mišelu so se počitniški treningi obrestovali, saj so na tretji pokalni tekmi v Kanalu ob Soči stopili na stopničke kar dvakrat in sicer:
Kate posamezno:
Kristjan Klemenčič 2. mesto,
Mišel Čuček in Blaž Klobasa 3. mesto ter
ekipa (Blaž, Kristjan, Mišel) 1. mesto.
Florian Leithner se je uvrstil na 6. mesto v borbah +70 kg.

Karate zveza Slovenije je v soboto in nedeljo 11. in 12. novembra organizirala priprave v Rušah in kot člani karate reprezentance, so se jih udeležili tudi Kristjan, Blaž in Mišel.

Tudi naprej bo potrebno še pridno trenirati, saj jih do konca leta čaka še kar nekaj turnirjev, med drugim tudi državno prvenstvo v karateju.

V karate klubu Gornja Radgona, ki ima že dolgoletno tradicijo je dogajanje kar pestro. Vpisuje se vse več novih članov, kar je dokaz, da vodstvo in trenerji delajo dobro in prav.


Več v Šport