Hrvati kradli ter bili zaloteni pri delu

Dva sta kradla v Cerkvenjaku v stanovanjski hiši, enega pa so zalotili na mejnem prehodu z ukradenim vozilom

Prlekija-on.net, četrtek, 16. november 2017 ob 18:071
Zaseženo vozilo, foto: PMP Gruškovje

Zaseženo vozilo, foto: PMP Gruškovje

V sredo, 15. novembra, med 13.35 in 13.40, sta 49-letni slovenski državljan, ki stanuje na Hrvaškem, in 39-letna hrvaška državljanka, prišla do stanovanjske hiše v Cerkvenjaku. V vhodnih vratih sta na zunanji strani opazila ključ, z njim odklenila vhodna vrata in vstopila v hišo. Med tem ju je, oddaljen okoli 100 m od hiše, v osebnem avtomobilu hrvaških registrskih oznak, čakal še en hrvaški državljan.

Dejanje je opazil upokojeni policist, ki je vedel, da v hiši, v katero sta opisana vstopila, nikogar ni doma. Zaradi tega je odšel tja in v hiši zalotil oba ter ju zadržal do prihoda policije.

Ker se je opisani 49-letni osumljenec tudi po prihodu nedostojno vedel do upokojenega policista in oškodovancev, ko so prišli domov, in ker ni upošteval ukaza policistov, naj s kršitvijo preneha, sta ga policista pridržala.

Policisti bodo oba kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Kršitev nedotakljivosti stanovanja.

Odkrili ukradeno vozilo
V četrtek, 16. novembra, ob 4.45, pa je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 34-letni Hrvat, voznik vlečnega vozila s pripetim priklopnim vozilom za prevoz vozil, oboje hrvaških registrskih oznak. Na priklopnem vozilu je bilo naloženo osebno vozilo znamke Infiniti, tip V37, avstrijskih registrskih oznak.

Med mejno kontrolo so policisti ugotovili, da je bilo vozilo Infiniti 1. 7. 2017 ukradeno na Dunaju. Vozilo so zasegli, Hrvata pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.


Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25