Spomnili so se nekdanjih časov brigadirstva

Aktivno v Vrtu na Petanjcih pri »Druženju ob listju«

Filip Matko Ficko, sobota, 18. november 2017 ob 17:15
Druženje ob listju

Druženje ob listju

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, ki ima svoj sedež v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, pripravi vsako leto aktivnost pod naslovom »Druženje ob listju«. Gre za pravo delovno akcijo (čiščenje listja v Vrtu), pa tudi za prijetno in tovariško druženje stalnih in občasnih obiskovalcev v tej »oazi zelenja in miru« v Občini Tišina.

Tradicionalnim udeležencem, pod vodstvom predsednika UŠF Ernesta Ebenšpangerja ter »domačina vrta« Marjana Šiftarja, so se 17. novembra ob 9. uri pri jutranjem čaju pridružili še brigadirji in brigadirke Društva brigadirjev Pomurja, kot tudi dijaki Biotehniške šole iz Rakičana. Od lanskega leta imajo slovenski brigadirji v Vrtu posajeno tudi svoje drevo – japonski dren (Cornus koula »China Girl«). Čaju in klepetu ob njem je sledila aktivnost z grabljami v Vrtu, vse do 12. ure. Tedaj je za zaključek bila pripravljena skupna malica.

Akcija čiščenja vrta z grabljanjem listja je vsestransko uspela, brigadirji pa so v prostorih tamkajšnjega Znanstveno raziskovalnega centra SAZU pripravili še spominsko razstavo z naslovom »40 let od pričetka Mladinske delovne akcije Goričko 1977 – 1989«. Toda s tem njihove aktivnosti tega dne še ni bilo konec. Popoldne so se družili še na brigadirskem srečanju, kajti vabilu so se odzvali tudi brigadirji s Ptuja in Škofje Loke.


Več v Kultura in izobraževanje