V nevarnem križišču spet izginil prometni znak za omejitev hitrosti

To ni prvič, tokrat je izginil znak iz smeri Krapja, letos marca pa je tam izginil znak iz smeri Ljutomera

Prlekija-on.net, nedelja, 19. november 2017 ob 21:087
Lani marca so v nevarnem križišču na Krapju, kjer se križata prednostna cesta Ljutomer - Krapje in stranska cesta Babinci - Cven, postavili prometne znake z omejitvijo hitrosti na 50 km/h, saj se je v preteklosti zgodilo že več hujših nesreč, ko so vozniki, ki so prihajali iz stranske ceste spregledali znake o prednosti.

Eden izmed znakov, ki prikazuje omejitev hitrosti na 50 km/h, je pred nekaj tedni spet izginil. To ni prvič, tokrat je izginil znak iz smeri Krapja, letos marca pa je tam izginil znak iz smeri Ljutomera. Sedaj v jesenskih časih je sicer preglednost tam veliko večja kot spomladi, ko na njivah rastejo različne poljščine.

Ker gre za prometni znak za omejitev hitrosti 50 km/h, obstaja spet velika verjetnost, da je nekdo znak enostavno ukradel. Statistika v Sloveniji sicer kaže, da po Sloveniji »izgine« do tristo znakov na leto, največkrat pa pri tem gre prav za znake, ki prikazujejo omejitev hitrosti, katere se potem uporabi kot darilo ob okroglih obletnicah.

Takšno dejanje pa je seveda tudi kaznivo, saj za krajo prometnega znaka, kot predvideva 326. člen kazenskega zakonika, storilcem grozi do tri leta zaporne kazni.


Več v Črna kronika