Delavnice s Sekcijo za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer

Tako otroci kot članice Sekcije in strokovne delavke so preživeli zanimiv in ustvarjalen dan

Prlekija-on.net, četrtek, 23. november 2017 ob 11:47
Delavnice v vrtcu Stročja vas

Delavnice v vrtcu Stročja vas

Bliža se mesec december, mesec praznovanja in obdarovanja. V enoti vrtca Stročja vas s pripravami na praznično vzdušje začnemo že prej. Za otroke vrtca vedno pričaramo praznično vzdušje in ob tem nam pomagajo straši,  pa še kdo. Tako imamo že v mesecu novembru delavnice, kjer se začnejo izdelovati izdelki, ki jih ponujamo na bazarjih in ki krasijo naše igralnice in božična drevesa.

V letošnjem letu pa smo se odločili, da v duhu medgeneracijskega sodelovanja za pomoč pri izdelavi okrasja, v goste povabimo članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer. Gospe so se z veseljem odzvale na našo vabilo, saj so med njimi tudi babice in prababice otrok, ki obiskujejo vrtec.

Otrokom smo ponudili več delavnic, ki so bile razporejene po vrtcu. Otroci so prehajali med delavnicami in z veseljem sodelovali. Izdelke, ki so bili razstavljeni na hodniku, so si ogledali tudi starši in mlajši otroci, ki niso sodelovali pri sami izdelavi. Tako otroci kot članice Sekcije in strokovne delavke so preživeli zanimiv in ustvarjalen dan. Starši in drugi obiskovalci pa bodo lahko svoje praznovanje polepšali z ličnimi izdelki.  

Zapisala Mateja Robinščak


Več v Najmlajši