Tropski vrt je zasijal v soju božičnih lučk

Tropski vrt v Dobrovniku nudil doživetje džugle in barvne tropske divjine

Jože Žerdin, ponedeljek, 27. november 2017 ob 17:18
Orhideje v soju božičnih lučk

Orhideje v soju božičnih lučk

Podjetje Ocean Orchids Dobrovnik je največji gojitelj orhidej v srednji in jugovzhodni Evropi. Da bi obiskovalci še bolj spoznali utrip tropskega vrta in proizvodnjo orhidej so na široko odprli vrata za vse, ki imajo radi rože, zelenje in tropsko podnebje. Tropski vrt v Dobrovniku je največji gojitelj orhidej v srednji in jugovzhodni Evropi. Sam Tropski vrt namreč ponuja pravo doživetje džungle in barvite tropske divjine s 400 vrst in sort tropskih in subtropskih rastlin našega planeta.

Med rastlinami v tropskem vrtu, kjer se najde tudi pravi vodni slap in vodne rastline, rastejo banane in drugo južno sadje. Ponudba podjetja Ocean Orchids je obogatena s koščkom barvite tropske divjine – vrtom tropskih rastlin, ki se nahaja poleg proizvodnih površin podjetja. Iz tropskega vrta so si lahko obiskovalci ogledali proizvodnjo, kjer vsak dan zacveti okoli 4.000 orhidej. V vrtu raste še veliko botaničnih vrst orhidej tropske in subtropske rastline iz celega sveta.

V šest metrov visokem objektu so lahko obiskovalci videli od blizu številne rastline, kot so denimo bananovec, avokado, vanilija, papaja, mango, ananas, ilang, taro, ingver, kavonec, karambola ter številne druge. Ob tem je še obsežna zbirka živopisanih flamingovcev (Anthurium) in pestra izbira vzpenjalk, ki je očarala vsakega ljubitelja bujne tropske narave. V podjetju Ocean Orchids Dobrovnik so pred adventom za obiskovalce iz vseh koncev Slovenije in tujine pripravili pester spremljajoči program z ogledom tropskega vrta, delavnicami izdelovanja adventnih venčkov in aranžmajev ter pokazali kako v njihovih prostorih in pogojih uspevajo vzgojiti dva milijona čudovitih orhidej.

Prikazali so, kako orhideje sadijo, premikajo in v kateri fazi stebla spnejo k palčkam. Tako je podjetje Ocean Orchids za nekaj časa zasijalo v soju božičnih lučk in osvetljenih orhidej. V tropskem vrtu pa je bila tudi delavnica izdelovanja adventnih venčkov s poudarkom na cvetočih orhidejah. Svoje kreativne in cvetličarske trendovske kreacije iz orhidej so obiskovalcem predstavili vrhunski cvetličarji iz Nizozemske Han Meerhoff, Marcel van der Haar in Eric Pannenborg. Ob tej priložnosti je bil možen nakup slovenskih orhidej in različne cvetlične dekoracije. Pred vhodom pa je bila na ogled postavljena razstava v led ujetih orhidej in velika okrašena, razsvetljena božična jelka.


Več v Zanimivosti