11. večer folklore z naslovom »Oča, gnesden je fse drgačik«

Folklorna skupina Leščeček iz Veržeja je napolnila tamkajšnji kulturni dom

Matic Munda, ponedeljek, 27. november 2017 ob 18:42
11. večer folklore Oča, gnesden je fse drgačik

11. večer folklore Oča, gnesden je fse drgačik

V soboto, 25. novembra, je Folklorna skupina Leščeček iz Veržeja napolnila tamkajšnji kulturni dom. Skupina deluje pod okriljem Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej in umetniškim vodstvom Marka Rusa. Skupaj z vokalno skupino Leščeček, ki deluje znotraj sekcije se trudijo ohranjati pevsko in plesno dediščino naših prednikov in ob tem uživati. Letos so tudi uspešno zastopali regijo na državnem srečanju odraslih folklornih skupin, kjer so za postavitev »V Hedžekovi dvorani« prejeli zlato plaketo s pohvalo za glasbeno izvedbo.

Folklorna skupina tako stopa v enajsto leto delovanja, z odličnimi rezultati ter odličnim programom in postavitvami. Gosti na prireditvi, ki so še dodatno popestrili program so bili Folklorna skupina Podkev Kulturno turističnega društva Miklavž pri Ormožu in družina Zagmajster iz Bizeljskega.

Ob tej priložnosti so se člani skupine zahvalili županu občine Veržej Slavku Petovarju, predsednici Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej Kseniji Seršen in vodji JSKD območne izpostave Ljutomer Miri Rebernik Žižek, ki jih pri delovanju podpirajo.

Po razprodanem 11. večeru folklore pa vas Folklorna skupina Leščeček vabi na naslednjega, ki bo 9. decembra v Domu kulture Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje