V trčenju osebnega in tovornega vozila ena oseba umrla

Na cesti med Lenartom in Gornjo Radgono, kakšnih 500 m iz naselja Benedikt, se je zgodila prometna nesreča med osebnim avtomobilom in tovornim vozilom s pripetim tovornim priklopnikom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. december 2017 ob 16:46
Prometna nesreča Benedikt - Gornja Radgona

Prometna nesreča Benedikt - Gornja Radgona

Kot smo že poročali, se je malo pred 15. uro na cesti med Lenartom in Gornjo Radgono, kakšnih 500 m iz naselja Benedikt, zgodila prometna nesreča med osebnim avtomobilom in tovornim vozilom s pripetim tovornim priklopnikom.

Iz PU Maribor so sporočili, da so na kraj takoj napotili reševalce, gasilce in policiste. Malo pred 16. uro so s kraja prometne nesreče sporočili, da je ena oseba v prometni nesreči umrla. Cesta je zaprta za ves promet.

Gasilci GB Maribor, PGD Gornja Radgona in Benedikt so s tehničnim posegom rešili poškodovanca iz vozila in ga predali reševalcem NMP Lenart. Gasilci so tudi zavarovali kraj nesreče, posipali iztekle motorne tekočine in odklopili akumulatorja na vozilih. Ogled kraja prometne nesreče bodo opravili policisti Postaje prometne policije Maribor.

Po neuradnih podatkih je 47-letni voznik osebnega avtomobila iz neznanega razloga zapeljal na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je nasproti pripeljal voznik tovornjaka, kjer je prišlo do čelnega trčenja.

Iz PU Maribor so sporočili, da je okoli 14.53, 47-letni slovenski državljan vozil osebni avtomobil, po regionalni cesti, iz smeri Maribora proti Gornji Radgoni. Izven naselja Benedikt je z levimi kolesi osebnega avtomobila zapeljal preko prekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila s polpriklopnim vozilom, oboje avstrijskih registrskih oznak, 51-letni državljan Avstrije. Kljub umikanju v svojo desno, slednjemu  ni uspelo preprečiti trčenja. Voznik osebnega avtomobila je zato s prednjim levim delom vozila trčil v prednjo levo stran tovornega vozila.

Voznik osebnega avtomobila se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je kljub nudenju zdravniške pomoči, na kraju nesreče umrl.

Regionalna cesta je bila za ves promet zaprta do 17.40, do 19.10 pa je promet potekal izmenično.


Več v Črna kronika