Prišel je sneg, z njim pa tudi številne nevšečnosti

Prišlo je do zdrsov vozil, težki sneg je podrl številna drevesa, telekomunikacijske drogove, ...

Prlekija-on.net, sobota, 9. december 2017 ob 08:134
Zdrs vozila v Lešanah, foto: PGD Gornja Radgona

Zdrs vozila v Lešanah, foto: PGD Gornja Radgona

V petek zvečer je sneženje zajelo tudi naše kraje, zapadlo ga je tudi do 15 centimetrov. Sneg je zelo moker, zato je že povzročil kar nekaj nevšečnosti. Ob 21.20 je v naselju Lešane, v občini Apače, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci PGD Gornja Radgona so s tehničnim posegom zvlekli vozilo iz obcestnega jarka. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 23.02 sta se kraju Vičanci, občina Ormož, pod težo padlega snega podrli dve drevesi. Gasilci PGD Senešci so drevesi razžagali in odstranili s cestišča. Ob 1.02 se je na cesto v Koračicah, občina Sveti Tomaž, pod težo snega podrlo drevo. Delavci dežurne službe CP Ptuj so drevo odstranil.

Ob 1.09 so gasilci PGD Ljutomer pričeli z odstranjevanjem južnega snega s strehe šotora pokritega drsališča na Glavnem trgu v Ljutomeru. Ob 1.34 se je v Mihovcih pri Veliki Nedelji, občina Ormož, pod težo snega na cesto podrlo drevo, katero so odstranili delavci dežurne službe CP Ptuj.

Ob 3.00 so se na cesto v naselju Krčevina pri Ormožu, občina Ormož, podrla tri drevesa. Odstranili so jih gasilci Miklavž pri Ormožu. Ob 3.16 je na cesto v naselju Prerad, občina Dornava, padlo drevo in zaprlo lokalno cesto. Odstranili so ga gasilci PGD Polenšak.

Ob 3.17 so se v Gorišnici v istoimenski občini pod težo snega pretrgali telekomunikacijski vodi in ovirali promet. Delavci dežurne službe Telekoma so napako odpravili. Ob 3.26 sta na cesto v Bresnici, občina Ormož, padli dve drevesi. Odstranili so ju gasilci PGD Bresnica.

Ob 5.09 so gasilci PGD Miklavž s ceste Miklavž–Zasavci v občini Ormož odstranili osem podrtih dreves. Ob 5.22 so se v Pavlovcih, občina Ormož, pod težo snega podrli telekomunikacijski vodi in ovirali promet. Delavci dežurne službe Telekoma so napako odpravili.

Ob 5.48 so na cestni relaciji Vuzmetinci - Vitan v občini Ormož gasilci PGD Vitan - Kog odstranili podrto drevo s cestišča. Ob 6.54 se je na cesto Hermanci–Stara Gora, občina Ormož, podrlo drevo. Gasilci PGD Hermanci so drevo razžagali in odstranili s cestišča. Ob 8.12 se je na cesto Središče ob Dravi-Godeninci, občina Središče ob Dravi, podrlo drevo. Gasilci PGD Središče ob Dravi so drevo razžagali in odstranili s cestišča.



Po podatkih agencije ARSO, bo danes sprva oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale, najkasneje na jugu države. Popoldne se bo od zahoda jasnilo. Ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3 °C.

Jutri bo sprva precej jasno, čez dan se bo od zahoda znova postopno pooblačilo. Na severovzhodu bo večinoma suho. Krepil se bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -16 do -5, najvišje dnevne pa od -2 do 5. Predvidoma bo najtopleje proti večeru.


Več v Črna kronika