Tujci še vedno na nedovoljen način prestopajo južno mejo

Na železniški postaji v Obrežu so prijeli tri državljane Afganistana in dva državljana Irana

Prlekija-on.net, petek, 15. december 2017 ob 08:15
Policija na meji v Središču ob Dravi

Policija na meji v Središču ob Dravi

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od torka, 12. decembra, do četrtka, 14. decembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V torek, 12. decembra, ob 08:21 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek, trčenje v srno na lokalni cesti izven naselja Dobrava. Srna je s kraja pobegnila. Voznici OA je bilo na kraju izdano Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 09:05 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na enem od ormoških parkirišč. Po opravljenem ogledu kraja in zbranih obvestilih je patrulja pobeglega voznika ob 11:30 uri istega dne izsledila na domu, ter mu izdala/vročila plačilni nalog zaradi kršitve določil ZPrCP.

Ob 09:31 so bili opozorjeni na ponovni pojav beračenja neznanih oseb v TC Holermous v Ormožu, vendar jim jih ni uspelo izslediti. Ob 10:15 so bili obveščeni o zdrsu tujega tovornega vozila na lokalni cesti v Lešniškem vrhu. Ugotovljeno je bilo, da v danem primeru ne gre za prometno nesrečo, zato so policisti napisali uradni zaznemek.

Udaril jo je, ko je šla peš mimo njegove stanovanjske hiše
V sredo, 13. decembra, ob 10:49 je občanka iz okolice Sv. Tomaža naznanila, da jo je znana oseba zopet žalila pred njeno stanovanjsko hišo. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep. Ob 11:55 jih je oškodovanka iz vasi Podgorci obvestila, da jo je znani storilec, udaril po telesu, ko je šla peš mimo njegove stanovanjske hiše. Na kraju je bil od oškodovanke sprejet predlog za pregon kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti. Oškodovanka ja sama poiskala zdravniško pomoč. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Ob 14:10 so bili obveščeni o poškodbi vratc dveh elektro-omaric razsvetljave na igrišču v Ivanjkovcih. Opravljen je bil ogled poškodbe, po pisni prijavi lastnika objekta sledi ustrezen ukrep. Ob 16:35 so bili obveščeni o trčenju voznika osebnega avtomobila v psa, na cesti v naselju Cvetkovci. Lastniku psa je bil izdan plačilni nalog zaradi kršenja določil ZPrCP.

Prijeli tri državljane Afganistana in dva državljana Irana
V četrtek, 14. decembra, ob 9:54 so na železniški postaji v Obrežu prijeli tri državljane Afganistana in dva državljana Irana, za katere je bilo med postopkom ugotovljeno, da so na nedovoljen način prestopili državno mejo med R Slovenijo in R Hrvaško. Po izvedenih postopkih bodo tujci vrnjeni na nazaj v R Hrvaško.

Ob 21.30 so bili obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru v Ormožu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik neznanega vozila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo in odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil podatke. Ko bo neznani voznik izsleden, bo zadeva ustrezno zaključena.


Več v Črna kronika