Voznica ni upoštevala pravil prednosti v križišču, voznika pa vozila pod vplivom alkohola

Eden je »napihal« 0,87, drugi 0,49

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. december 2017 ob 20:181
Do trčenja je prišlo v krožnem križišču pri ormoškem hotelu

Do trčenja je prišlo v krožnem križišču pri ormoškem hotelu

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 15. decembra, ob 10:45 so na policijski postaji od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Zatajitve. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. Ob 13:02 so bili obveščeni o pobeglih treh psih v naselju Godeninci. Lastnik je bil ustno opozorjen po Zakon o zaščiti živali (ZZZiv).

Ob 17:20 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v krožnem križišču pri ormoškem hotelu. Vzrok prometne nesreče je bil neupoštevanje pravil prednosti v križišču, povzročiteljici je bil na kraju izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršitve določil ZPrCP.

V soboto, 16. decembra, ob 16:30 so v kraju Žvab vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Ob 00:15 uri so na regionalni cesti v naselju Žerovinci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0,87 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, podan bo obdolžilni predlog za Okrajno sodišče v Ormožu.

Prišlo do spora med bivšima partnerjema
Ob 03:30 uri so na Dornavski cesti na Ptuju kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, 0,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Pepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

V nedeljo, 17. decembra, ob 08:15 uri so v naselju Pušenci obravnavali povoženje divjadi. Ker sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za vožnjo, je bilo vozniku izdano obvestilo o odstopu od ogleda. Ob 19.00 so posredovali v Ivanjkovcih, kjer je prišlo do spora med bivšima partnerjema. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

V času od 11. 12. pa do 24. 12. 2017 bodo policisti izvajali aktivnosti v zvezi poostrenega nadzora »ALCOHOL in DRUGS«. Ob rednem delu bodo izvajali aktivnosti s poudarkom na meritvah hitrosti z LMH in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v cestnem prometu.

Preventivni nasvet
Vsem občanom svetujejo, da so zelo pazljivi pri tem, komu dajejo prostovoljne prispevke. Prostovoljne prispevke lahko zbirajo nepridobitne pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, na območju katere imajo sedež ali stalno prebivališče. Dovoljenje se izda v primerih, ko prosilec izkaže upravičen razlog.

"Prilika dela tatu" in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Zato pred vsako odsotnostjo z doma zaklenite vrata in zaprite okna, predvsem pa ključev ne puščajte na "skritih mestih", kot so nabiralniki, predpražniki, lončki za rože ipd.