Pod vplivom alkohola odvzel prednost voznici

V trčenju sta se dve osebi poškodovali

Prlekija-on.net, torek, 19. december 2017 ob 08:111
Do trčenja je prišlo v križišču

Do trčenja je prišlo v križišču

V ponedeljek, 18. decembra, ob 19.14 sta na križišču cest Rakičan–Beltinci in Lipovci–Bratonci, v občini Beltinci, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulatorja na vozilih, razsvetljevali ter očistili kraj nesreče in pomagali reševalcem NMP Murska Sobota pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da je do trčenja prišlo v semaforiziranem križišču izven naselja Lipovci, kjer je voznik osebnega avtomobila odvzel prednost voznici. V trčenju sta dve osebi utrpeli lahke telesne poškodbe, povzročitelj pa je vozil pod vplivom alkohola.

Sicer so pa policisti na območju PU Murska Sobota v ponedeljek obravnavali sedem prometnih nesreč, šest kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, osem primerov povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v pešca, ki je pri tem utrpel lahko telesno poškodbo. V Meleh je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se je vozilo prevrnilo. Voznik je v trčenju utrpel lahke telesne poškodbe.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali tatvino kombiniranega vozila VW Transporter, bele barve, registerskih št. MS R2-772. V Murski Soboti in Lendavi sta bili obravnavani tatvini delov z osebnih avtomobilov, v Prosenjakovcih pa tatvina denarja in bančnih kartic iz osebnega avtomobila.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali. Zaradi hujših prekrškov so lendavski policisti kršitelju zasegli osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju PP Murska Sobota.


Več v Črna kronika