Voznik v organizmu s kar 4,23 promila alkohola

Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je bilo ugotovljeno, da se v nesreči ni telesno poškodoval, ampak je le »akutno pijan«

Prlekija-on.net, torek, 19. december 2017 ob 10:0210
Navaden alkotest take vrednosti verjetno niti ne bi pokazal...

Navaden alkotest take vrednosti verjetno niti ne bi pokazal...

9. decembra 2017 ob 13.07 so bili pomurski policisti obveščeni o prometni nesreči v Gornji Radgoni, v kateri je bil udeležen 38-letni voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v drevo.

Ob prihodu na kraj so policisti ugotovili, da se v zaklenjenem vozilu nahaja moški, ki je neodziven. Na kraj je prišla tudi lastnica vozila, ki je vozilo z rezervnim ključem odklenila in s tem omogočila dostop zdravstvenemu osebju do voznika. Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je bilo ugotovljeno, da se v nesreči ni telesno poškodoval, ampak je le »akutno pijan.«

V skladu z določili Zakona o pravilih cestnega prometa je bil za voznika odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi in urina. Na podlagi Poročila o toksikološki preiskavi, ki ga je izdelal Inštitut za sodno medicino v Ljubljani, je bilo ugotovljeno, da je imel voznik v organizmu najmanj 4,23 grama alkohola na kilogram krvi in v urinu najmanj 6,28 g/kg alkohola. Zoper voznika bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

Vozniki bodite odgovorni in vozite le trezni. Če pa uživate alkohol, naj vozi kdo, ki alkohola ni užival ali uporabite javna prevozna sredstva.


Več v Črna kronika