Ogledali so si božično zgodbo v Čazmi, sestavljeno iz skoraj dveh milijonov lučk

Društvo za osteoporozo Ljutomer si je ogledalo Zagreb in božično zgodbo v Čazmi

Prlekija-on.net, torek, 19. december 2017 ob 19:372
Božična zgodba v Čazmi

Božična zgodba v Čazmi

V četrtek, 14. decembra, so se člani in članice Društva za osteoporozo Ljutomer, podali na izlet »Božična zgodba v Čazmi in Zagreb«. Zjutraj so se odpravili iz Ljutomera preko Središča ob Dravi na Hrvaško ter dopoldan prispeli v hrvaško prestolnico Zagreb.

Tam so najprej opravili panoramski ogled mesta z vožnjo po Slavonski aveniji, mimo stavbe hrvaške RTV, dvorane Vatroslava Lisinskega, športne dvorane Dražena Petrovića in muzeja Mimara. Sledil je krajši ogled mesta: narodno gledališče, Cvetni trg in Ilica ter vzpon do Banskih dvorov in cerkve sv. Marka, skozi »kamena vrata« do katedrale. Nazadnje so se podali še preko tržnice Dolac do trga Bana Jelačića, kjer so obiskali božično-novoletne stojnice.

Pot so nadaljevali proti Moslavini, kjer so opravili kosilo, sledil pa je postanek v Čazmi. Tam so si ogledali mestno jedro z znamenito cerkvijo sv. Marije Magdalene, ki jo krasi poznogotski portal. Podali so se do vasice Miklouš, in si ogledali etnohišo Tonković, tipične moslavinske kmečke hiše.

Nadaljevali so na posestvo družine Salaj – prizorišče Božične zgodbe, kjer sta Nada in Zlatko Salaj leta 2001 prvič okrasila svoje posestvo s sedemdeset tisoč lučkami. Tako se je pričela božična zgodba. Zlatko je vsako leto dodal sto tisoč novih lučk, dodajal nove figure. Tako so letos lahko občudovali »božično zgodbo« sestavljeno iz več kot milijon osemsto tisoč lučk, različnih figur, jaslic ... Tam so se odvijale božične delavnice in druge prireditve, na voljo so bile stojnice s kuhanim vinom in drugimi napitki, bogata gastronomska ponudba, ponudba spominkov, ...

Domov so se nato vrnili v poznih večernih urah.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno