Praznični popoldan za goste zdravilišča

Praznične pesmi Večerne zarje, Srčnega zbora in solistov

Filip Matko Ficko, nedelja, 24. december 2017 ob 23:04
Praznični popoldan v Zdravilišču Radenci

Praznični popoldan v Zdravilišču Radenci

V avli Zdravilišča Radenci, ki je vso leto slavil svojo 135-letnico obstoja, so na predpraznični popoldan, 24. decembra, svojim gostom pripravili praznični koncert, predvsem božičnih napevov.

Povezovalca programa, Janja Kisilak in Dominik Kuzma, ki vodita zaposlene Zdravilišča v Srčnem zboru, sta v slovenskem in nemškem jeziku predstavila kot goste na tokratnem prazničnem koncertu: pevski zbor Večerna zarja, ki ga v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vodi Suzana Divjak ob pomoči Mojce Kumlanc; dve mladi harmonikarki in pevki Tino Krajnc in Evo Tompa ter virtuoza na klavirju Valterja Klemenčiča, ki je ves čas spremljal petje obeh zborov, kot tudi mlado pevko Anjo Zamuda.

Gostje zdravilišča, ki se jih je za množico zbralo v avli hotela Radin, so z bučnim aplavzom pospremili vse nastopajoče, ob nekaterih pesmih pa so se pridružili s petjem. Njim je pozdravne besede namenila, kakor tudi voščilo za srečo in zdravje v letu 2018, direktorica Zdravilišča Radenci Vesna Maučec. Za zaključek so vsi skupaj zapeli (v slovenščini in nemščini) svetovno znano pesem »Sveta noč«, pevke in pevci pa še v angleščini pesem »Happy new jear«.


Več v Kultura in izobraževanje