V množičnem pretepu ena oseba huje poškodovana, za njeno življenje se še borijo

Med vzpostavljanjem javnega reda so policisti pridržali eno osebo. Uporabili so tudi prisilna sredstva.

Prlekija-on.net, nedelja, 7. januar 2018 ob 10:28
Policija

Policija

V nedeljo, 7. januarja, ob 5.35 so na PU Maribor bili obveščeni, da je na Vodnikovem trgu v Mariboru prišlo do pretepa večih oseb. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so vzpostavili javni red. Reševalci so v UKC Maribor prepeljali tri osebe. Ena od njih je resno poškodovana in se zdravniki za njeno življenje še borijo.

Med vzpostavljanjem javnega reda so policisti pridržali eno osebo. Uporabili so tudi prisilna sredstva. Trenutno poteka ogled kraja dejanja. Vodi ga dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru, v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke.

Pozneje so iz PU Maribor še sporočili, da se kriminalistična preiskava pretepa intenzivno nadaljuje. O zdravstvenem stanju 25-letnega moškega, ki je bil v smrtni nevarnosti, ni novih informacij, še en moški pa je huje telesno poškodovan.

Z namenom, da bi razjasnili okoliščine pretepa, policija prosi vse, ki o tem pretepu ali udeležencih pretepa karkoli vedo, da se jim javijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. Sporočilo jim lahko pustite tudi na Facebbok profilu Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor.


Več v Črna kronika