Podpis izvajalske pogodbe za ureditev Turistično promocijskega centra Stara Gora

V Občini Sv. Jurij ob Ščavnici zagotavljajo infrastrukturo za vključitev lokalnega gospodarstva v turistično dejavnost

Branko Košti, sreda, 10. januar 2018 ob 16:57
Podpis pogodbe za ureditev TPC Stara Gora

Podpis pogodbe za ureditev TPC Stara Gora

V prostorih KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je bila v torek, 9. januarja, podpisana izvajalska pogodba za obnovo dela prostorov v stari osnovni šoli na Stari Gori. S pogodbo se izbran izvajalec, Zidarstvo Miran Šijanec s.p. zavezuje, v kletnem delu zgradbe, katera je kulturni spomenik lokalnega pomena, obnoviti prostore za ureditev Turistično promocijskega centra.

Z ureditvijo Turistično promocijskega centra na Stari Gori, želijo v Občini Sv. Jurij ob Ščavnici povezati lokalne proizvajalce in jih vključiti v turistično ponudbo, promovirati lokalne proizvode, zagotoviti čim boljšo ponudbo obiskovalcem - turistom in izletnikom in s tem doseči osnovni cilj operacije - turistično dejavnost v občini prenesti na nivo gospodarske dejavnosti. Poleg nosilca, Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, v operaciji sodeluje še osem lokalnih partnerjev: SG Senekovič proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji Boštjan Roškar, Ema Lančič in Marjan Kosi, Turistično društvo Sv. Jurij, Čebelarsko društvo Sv. Jurij ter Simon Černel in Slavko Kolmanič.

Celotna vrednost operacije TPC Stara Gora je 100.138 evrov z DDV, od tega je pridobljenih 69.769 evrov nepovratnih sredstev iz podukrepa Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Vrednost del po pogodbi, katero sta podpisala župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Mirko Petrovič in izvajalec Miran Šijanec, je 95.158 evrov, rok za dokončanje del pa je 120 dni od podpisa pogodbe.


Več v Gospodarstvo