Radgonski karateisti z največjim uspehom v zgodovini

Župan Stanislav Rojko sprejel osvajalce medalj na Balkanskem prvenstvu

Prlekija-on.net, četrtek, 11. januar 2018 ob 10:37
Sprejem radgonskih karateistov

Sprejem radgonskih karateistov

Pred nedavnim je v črnogorskem letovišču Herceg Novi potekalo 18. balkansko prvenstvo za kadete, mladince in člane U-21, na katerem so uspešni bili tudi radgonski tekmovalci. Tako so se karateisti Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona iz Črne Gore vrnili z dvema bronastima medaljama, o čemer smo že poročali in kar je največji uspeh doslej v 40-letni zgodovini radgonskega karate kluba. V Herceg novem so radgonski karateisti, ki so zastopali Slovenijo, dobili bronasti medalji v posamični in ekipni uvrstitvi. V kategoriji kate za kadete je tretje mesto zasedel Kristjan Klemenčič, ki je edini iz slovenske odprave dosegel medaljo v posamični konkurenci. Na tretje mesto v kategoriji kate za ekipe pa so se uvrstili tudi radgonski kadeti v postavi: Kristjan Klemenčič, Mišel Čuček in Blaž Klobasa.

In po tem odmevnem uspehu, ki bi z malo več sreče lahko bil še večji, je radgonski župan Stanislav Rojko za domače karateiste, v Uradu župana, pripravil poseben sprejem, na katerem se je fantom zahvalil za promocijo občine in jim čestital za odlične dosežke, ter zaželel še veliko takšnih in tudi višjih dosežkov. Ob tekmovalcih Kristjanu Klemenčiču, Blažu Klobasi in Mišelu Čučku, sta se sprejema udeležila tudi njihov glavni trener Predrag Grujić in predsednik radgonskega karate kluba Anton Rožman, župan pa je vsem skupaj podelil še priložnostna darila. Med prijetnim klepetom župana z mladimi fanti in predstavniki radgonskega karate kluba, smo med drugim izvedeli, da je to največji dosežek KK Gornja Radgona v 40-letni zgodovini. Ob tem je Kristjan Klemenčič osvojil že tretjo tovrstno medaljo za radgonski klub, kajti na balkanskih prvenstvih je nastopal že večkrat. Prav tako smo slišali, da klub, ki je trenutno uvrščen na 10. mesto v Sloveniji in je najboljši v Pomurju, ima trenutno že pet kategoriziranih športnikov v okviru Olimpijskega komiteja Slovenije. Žal zaenkrat ni znano, ali se bo kateri izmed radgonskih karateistov udeležil prihajajočega se evropskega prvenstva v ruskem Sočiju. Zato pa v klubu ciljajo na Olimpijske igre v Tokiu 2020. Kot sta povedala Grujič in Rožman, ki sta se zahvalila sponzorjem brez katerih ne bi bilo teh dosežkov, to ne bo nobeno presenečanje, če bodo fantje nadaljevali s takšno požrtvovalnostjo in nenehnim odrekanjem.

A kot so sami mladi karateisti povedali, za njih je karate in sploh šport edini način življenja, raje vsak dan trenirajo po tri štiri ure, kot da bi posedali po gostinskih lokalih ali pa nenehno brskali po računalnikih in pametnih telefonih. Trenirajo vsak dan, do štiri ure, večinoma kate, a tudi športne borbe. "Osvajati medalje v takšni konkurenci, kjer tekmujejo tudi svetovne karate velesile, kot so Turčija, Srbija, Makedonija, Bosna in Hercegovina..., kjer je karate doma, je dejansko velik uspeh. Zato smo ponosni na naše fante in tudi v bodoče jim bomo skušali nuditi najboljše pogoje za delo", je med drugim dejal predsednik kluba Anton Rožman, ki je dejal, da je njihov klub že osvajal balkanske medalje, tokrat pa so prvič osvojili dve, kjer je še posebej presenetljiva tista ekipna. Dodal je tudi, da imajo v klubu 65 tekmovalcev in tekmovalk vseh starosti, ki pod vodstvom številnih trenerjev, vadijo v Negovi in Gornji Radgoni. Ob tem se je zahvalil glavnemu sponzorju, občini Gornja Radgona, mnogim manjšim donatorjem, staršem otrok ipd. "Ponosen sem na dve svoji medalji, a mi je vseeno žal, da se nisem uspel uvrstiti na evropsko prvenstvo", je še poudaril osvajalec dveh medalj Kristjan Klemenčič.


Več v Šport