O nepravilnostih opozorili Računsko sodišče RS

»Občina Ljutomer se ne počuti odgovorna, da ni enotne cene vode«

Prlekija-on.net, četrtek, 11. januar 2018 ob 18:331
Davorin Kurbos in Olga Karba ostajata »vsak na svojem bregu«

Davorin Kurbos in Olga Karba ostajata »vsak na svojem bregu«

Po 4. izredni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer je bilo govora glede cen oskrbe s pitno vodo, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, podala izjavo za javnost in pojasnila na odgovore novinarjev.

Spodaj objavljamo pojasnila, ki jih je podala županja.

1. Enotna cena ni kohezijska zaveza. Zato smo prepričani, da nesprejetje enotnih cen ni razlog za vračanje sredstev. Enako velja za sistem A in B, kjer so občine že potrdile cene, ki niso enotne in jim iz tega razloga ne grozi vračanje sredstev.

2. Napoved tožb nismo prejeli. Prejeli smo napoved obiska županov pri Ministrici za okolje. To je zelo pozitivno, ker lahko iz prve roke slišijo več o pomenu spoštovanja uredbe in o potrebi, da se elaborati pripravijo v skladu z Uredbo in na podlagi transparentnih podatkov.

3. Občina Ljutomer se ne počuti odgovorna, da ni enotne cene vode.

4. Elaborat za leto 2018, ki ga je pripravilo JPP in so dali nanj pozitivno mnenje Občinski sveti 7 prleških občin, je v nasprotju z določili Uredbe MEDO.

5. Od upravljalca smo zahtevali elaborat, ki mora biti povsem transparenten in navesti vse kalkulativne elemente jasno in pravilno. Vsi stroški morajo biti tam, kamor spadajo. Javno podjetje zavrača vse naše pozive za pripravo takšnega elaborata.

6. V duhu včerajšnje razprave na izredni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer smo danes o nepravilnostih opozorili Računsko sodišče RS.



Več v Politika