Triurna burna razprava v zvezi s cenami oskrbe s pitno vodo

V Ljutomeru je bila sklicana 4. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, v zvezi s cenami oskrbe s pitno vodo

Prlekija-on.net, torek, 9. januar 2018 ob 13:196

4. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V ponedeljek, 8. januarja, je bila v Ljutomeru sklicana 4. izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, v zvezi s cenami oskrbe s pitno vodo. Kot je znano, OS na prejšnji seji ni soglašal s predlaganim zvišanjem cen vode in ni potrdil elaborata za leto 2018 ter je zahteval od pripravljalca elaborata, Javnega podjetja (JP) Prlekija d.o.o., da pripravi nov izračun.

Iz JP Prlekija so po seji takrat sporočili, da prleške občine, ki jih povezuje Pomurski vodovodni sistem C ponovno poskušajo urediti potrebne pogoje za skupno upravljanje nove infrastrukture, a se je zataknilo pri obravnavi elaborata za leto 2018, oziroma pri potrjevanju enotnih cen oskrbe s pitno vodo v občinah Sistema C. V sporazumu, ki so ga sklenile občine je namreč dogovorjeno, da k enotni vsebini usklajenega skupnega elaborata mora podati predhodno pozitivno mnenje vseh osem občinskih svetov sodelujočih prleških občin, kar pa se v Ljutomeru ni zgodilo.

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je v uvodu seje pojasnila, da so se pri tem posvetovali z različnimi organi in da naj bi bil tak elaborat, ki jim je bil predložen, tudi neskladen z Uredbo o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja (MEDO).

Sledila je predstavitev ter burna razprava, kjer je stališča pojasnjeval tudi Davorin Kurbos, direktor JP Prlekija, do glasovanja pa na koncu niti ni prišlo.

Več pa v spodnjem videu, kjer si lahko ogledate celotno sejo.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika