Iščejo ime, pozicijski slogan in logotip za »Vrata v Pomurje«

Paviljon je postavljen ob Soboškem jezeru, okrog katerega bodo urejene sprehajalne in kolesarske poti, motorik park in plavalna laguna

Prlekija-on.net, petek, 12. januar 2018 ob 13:592
Expano paviljon v nastajanju, foto: FB Expano

Expano paviljon v nastajanju, foto: FB Expano

Mestna občina Murska Sobota je objavila javni natečaj za izbor imena, pozicijskega slogana in logotipa paviljona t.i. »Vrata v Pomurje«, ki je doslej bil znan pod delovnim imenom Expano. Najboljši predlogi bodo tudi nagrajeni.

Kot je zapisano v javnem razpisu, ki ga celotnega lahko preberete tukaj, bosta "izbrano ime in logotip namenjena pozitivni medijski promociji in grajenju zavesti o paviljonu kot gospodarskem in turističnem središču Pomurske regije. Komunikacijske aktivnosti bodo zaobjele aktivnosti, ki potekajo v in ob paviljonu, zato je pomembno, da ime in pozicijski slogan in logotip simbolno in vizualno sporočajo, da gre za celovit in enovit prostor paviljona in njegove neposredne okolice, ki opredeljujejo svojo legitimnost v širšem družbenem prostoru Pomurja."

Paviljon kot vstopna točka za turistično raziskovanje in za tkanje poslovnih vezi z regijskim gospodarstvom
Paviljon, ki je na svetovni razstavi EXPO Milano 2015 predstavljal Slovenijo in ga je MO Murska Sobota na razpisu dobila v nadaljnje upravljanje, je postavljen ob Soboškem jezeru, okrog katerega bodo urejene sprehajalne in kolesarske poti, motorik park in plavalna laguna. Paviljon bo predstavljal vstopno točko za turistično raziskovanje Pomurja in za tkanje poslovnih vezi z regijskim gospodarstvom.

Arhitekturno idejna zasnova notranjosti paviljona opredeljuje tri ključne prostore: multimedijski prostor predstavitve pomurskega turizma, prostor namenjen gospodarski promociji in servisni prostor, ki povezuje regijsko gostilno in regijski TIC. Razstava v paviljonu se navezuje na pet stebrov turistične ponudbe regije: zakladi narave, termalna doživetja, kulturna dediščina, aktivni oddih in kulinarika, ki jih obiskovalcu predstavi skozi edinstveno multimedijsko izkušnjo nagovora vseh petih človeških čutov. V paviljonu se Pomurje predstavlja kot celovita turistična destinacija, ki skozi zgodbe edinstvenega naravnega in kulturnega življenja ob reki Muri nagovarja obiskovalce k nadaljnjemu raziskovanju regije.

V prostorih namenjenih gospodarstvu bo predstavljeno živahno investicijsko okolje regije in locirana regijska SPOT točka. V tem delu za gospodarsko promocijo regije bodo domačim podjetjem nudili vse informacije o priložnostih in možnostih internacionalizacije poslovanja, obenem pa bo na voljo tudi interaktivna predstavitev regije z lokacijami za nove investicijske priložnosti v regiji. V sprejemnici in manjši sejni sobi bo možno tudi organizirati manjše gospodarske sprejeme tako za promocijo regije kot za posamezno podjetje oz. gospodarsko panogo, ki se bo želela predstavljati.

Z vsebino nagovarjajo tako tiste, ki želijo izkusiti nove tehnologije in bodo paviljon obiskali prav s tem namenom, kakor tiste, ki iščejo regijske turistične informacije za nadaljnje odkrivanje Pomurja. V gospodarskem delu pa vsebine nagovarjajo tako domača podjetja kot potencialne domače in tuje vlagatelje ter nove poslovne partnerje.

Ciljne skupineso domači in tuji turisti: mladi, pari brez otrok, družine z otroki, starejši; poslovna javnost: domača in tuja podjetja, potencialni investitorji — domači in tuji; lokalne skupnosti ožjega in širšega okolja ter istitucije znanja: vrtci, šole, srednje šole, univerze in raziskovalne instirucije.

Interesenti, ki bi v javnem natečaju želeli sodelovati, lahko svoja dela oddajo do vključno 29.1.2018. Odpiranje prijav ne bo javno, predstavitve se bodo odvijale 31.1.2018, tečajniki pa bodo o izidu obveščeni najkasneje do 1.2.2018.

Prvi trije natečajni projekti, ki bodo prejeli najvišje število točk po oceni komisije, bodo prejeli denarno nagrado. Nagrada za zmagovalni projekt bo znašala 3.000 evrov bruto, nagrada za drugo uvrščeni projekt bo znašala 1.000 evrov bruto, nagrada za tretje uvrščeni projekt pa bo znašala 500 evrov bruto. Nagrade bodo izplačane v dveh mesecih po objavi rezultatov.





Več v Gospodarstvo