Ljutomerski gledališčniki premierno uprizorili komedijo Katastrofalna večerja

Prva ponovitev bo že danes, v petek, 19. januarja ob 19.30 uri v Domu kulture Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 19. januar 2018 ob 08:34
Premiera komedije Katastrofalna večerja

Premiera komedije Katastrofalna večerja

Članice in člani Gledališke skupine KD Ivan Kaučič iz Ljutomera, so s svojim izjemno produktivnim režiserjem Srečkom Centrihom so tokrat naštudirali novo komedijo, katero so v četrtek, 18. januarja, premierno predstavili širši javnosti, v Domu kulture v Ljutomeru. Šlo je za  predstavitev komedije francoskega komediografa Marca Camelottija: Katastrofalna večerja. Prva ponovitev bo že danes, v petek, 19. januarja in druga v sredo, 24. januarja 2018. Vse predstave so ob 19.30 uri v Domu kulture Ljutomer.

Kot vedno, je tudi tokrat polna dvorana uživala ob prigodah in nezgodah na odru ter se nasmejala do solz. Gledališko iskrico, ki jo podeljujejo ob vsakoletni premieri njihovim zvestim donatorjem za pomoč, zvestobo in vzpodbudo, je letos prejela županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Linhartove značke so ob tem prejeli Viktorija Lebar za več kot 10 let, Ljuba Erhatič za več kot 15 let in Fani Zorec za več kot 20 let delovanja na gledališkem področju.

Katastrofalna večerja, avtor: Marc Camoletti, režiser; Srečko Centrih, nastopajoči: Bernard (Srečko Centrih), Jacqueline - njegova žena (Ljuba Erhatič), Robert - njegov prijatelj (Marko Jerebič), kuharica Suzete (Danijela Kutnjak), Suzanne - njegova ljubica (Nina Žitek), George - kuharičin mož (Albin Rožman).

(Totalno) katastrofalna večerja je predelava bulvarne komedije francoskega komediografa Marca Camolettija, ki jo na slovenskih odrih od leta 1993 dalje uprizarjamo pod naslovom Pridi gola na večerjo; avtor priredbe, avstrijski igralec in kabaretist perzijskih korenin Michael Niavarani, je besedilo, polno situacijske in besedne komike, priredil, osvežil in dramaturško izostril za uprizoritev v mestnem gledališču v avstrijskem Berndorfu; od tam pa je to krenilo na zmagoviti pohod po avstrijskih in nemških odrih. Gre za situacijsko komedijo, ki govori o pristnih, namišljenih, zlaganih, želenih, prikritih in še kakšnih odnosih med poročenim parom, ki ima vsak svojega ljubimca oz. ljubico. En sam telefonski klic, ki ga pomotoma prevzame Jacqueline, podere vse načrte in cel vikend obrne na glavo njenemu možu Bernardu... Idilična hišica, ki je vikend na podeželju. Žena je odpotovala k svoji mami, mož je v krizi srednjih let – ljubica pa ima rojstni dan. Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo (vključno s kuharico), za vsak primer, za izgovor, za alibi, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega, dolgoletnega prijatelja. Na domnevno moški vikend, zabavo. Toda ta prijatelj je skrivni ljubimec njegove žene, ki se zdaj nepričakovano pojavi na vratih. Kuharica se pretvarja, da je model in model se mora pretvarjati, da je kuharica, v resnici pa ne razlikuje juhe od torte. Izmišljena nečakinja, mama, ki je nenadoma zbolela, in Casanova srednjih let, predvsem pa laž za lažjo …

Kako se bo vse to izteklo? Bo na koncu vendarle zmagala prava ljubezen? Ima laž kratke noge?


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje