Na Občini Ljutomer ne verjamejo, da je ministrica podala odgovore, ki so bili predstavljeni s strani županov

»Naša ocena je, da ministrica ni izrekla teh trditev. O tem tudi nismo prejeli uradnega stališča, niti izjave za javnost ali zaznamka o sestanku oziroma drugega dokumenta z njenim podpisom.«

Prlekija-on.net, petek, 19. januar 2018 ob 15:184
Občina Ljutomer

Občina Ljutomer

Kot smo že poročali, je v petek, 19. januarja, v prostorih sejne sobe Občine Križevci, potekala tiskovna konferenca v zvezi s cenami pitne vode, ki so jo sklicali župani občin Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Križevci, Veržej, Razkrižje. Na to tiskovno konferenco Občina Ljutomer ni bila vabljena.

Na tiskovni konferenci so bili med drugim podani odgovori ministrice za okolje Irene Majcen na vprašanja županov in direktorja JPP na sestanku pri ministrici minulo sredo, na katerega Občina Ljutomer prav tako ni bila vabljena.

Iz Občine Ljutomer so sedaj poslali sporočilo za javnost, kjer navajajo, da ne verjamejo, da je ministrica podala odgovore, ki so bili s strani županov predstavljeni na novinarski konferenci.

Kot še navajajo, je ministrica vseskozi izgradnje sistema C delovala konstruktivno in iskala rešitve, ne glede na to, da prihaja iz politične stranke, s katero imajo pogosto drugačna stališča. "Vedno se je vedla kot državnik in videla višji cilj," pišejo ter dodajajo: "Podana stališča ne držijo. To utemeljujejo dokumenti Ministrstva za okolje in prostor, pogodbe med občino, državo in EU ter poročilo Računskega sodišča".

Na vseh šest odgovorov ministrice, ki so zapisani tukaj, so iz Občine Ljutomer odgovorili, da "Naša ocena je, da ministrica ni izrekla teh trditev. O tem tudi nismo prejeli uradnega stališča, niti izjave za javnost ali zaznamka o sestanku oziroma drugega dokumenta z njenim podpisom."

Spodaj je celotno sporočilo za javnost, ki je bilo poslano iz Občine Ljutomer ter video konference, kjer so bili prebrani tudi domnevni odgovori ministrice.



Več v Politika