Sto gasilcev iskalo pobegle bike

Iz kmetije v Novi vasi pri Markovcih so pobegnili štirje biki

Prlekija-on.net, sobota, 20. januar 2018 ob 16:2611
Iskanje bikov

Iskanje bikov

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je v soboto, 20. januarja, nekaj po 13. uri v okolici Markovcev stekla akcija iskanja pobeglega goveda, ki so pobegnile iz kmetije v Novi vasi pri Markovcih. Pobegnili so štirje biki.

Za pomoč pri iskanju so aktivirali gasilce in policiste, v intervenciji pa sodeluje več kot 70 gasilcev iz društev gasilskega poveljstva občine Markovci in gasilci iz Muretincev in Male vasi. Gasilci in policisti preiskujejo območje ob strugi reke Drave, kamor naj bi se govedo zateklo.

Preiskali bodo vse od Nove vasi, Bukovcev, Stojncev, Muretincev, Male vasi in Gajevcev. Enega bika so že našli, trije so še neznano kje. Gasilci za pomoč zaprošajo tudi domačine oziroma javnost. Če bi kje morebiti opazili pobegle živali, naj o tem obvestijo regijski center za obveščanje 112 ali policijo na številko 113.

Območna gasilska zveza Ptuj prosi tudi za deljenje objave na področju občine Markovci, Gorišnica, Zavrč in Cirkulane.

Trije biki še vedno na prostosti
Po 18. uri je Uprava RS za zaščito in reševanje sporočila, da so ob 13.21 iz hleva v Novi vasi pri Markovcih pobegli štirje biki. Gasilci PGD Bukovci, Nova vas, Borovci, Markovci, Prvenci-Strelci, Sobetinci, Stojnci, Zabovci, Cirkulane, Zavrč, Muretinci in Mala vas so pomagali živino iskati in uloviti. Lastniku pobeglih bikov so vrnili enega bika, ki jim ga je uspelo uloviti, ostali pa so še zmeraj na prostosti.

Tudi v nedeljo neuspešno
Akcija se je nadaljevala tudi v nedeljo, ko so ob 8.11 na območju občine Markovci gasilci PGD Nova vas, Markovci, Stojnci, Sobetinci, Prvenci-Strelci, Zabovci in Bukovci ponovno pomagali domačinu pri iskanju pobeglih bikov. Iskalna akcija je bila neuspešna.

V iskalni akciji je v teh dneh sodelovalo preko sto gasilcev.


Več v Črna kronika