Tombola je še vedno zelo priljubljena igra

Razdeljenih kar ducat nagrad v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, četrtek, 25. januar 2018 ob 16:03
Tombola v DOSOR-ju

Tombola v DOSOR-ju

Na čas množičnih druženj ljudi po drugi svetovni vojni, ko so se po raznih krajih organizirale tombole s privlačnimi nagradami (od koles, nato pa motornih koles, traktorjev in celo do avtomobilov) je opomnila letošnja organizacija januarske tombole v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Pripravljenih je bilo kar 15 nagrad, kot je tudi na vsaki tombolski karti številk, a v času ene ure (med 9.30 in 10.30) jih je bilo razdeljenih ducat oziroma dvanajst. Pano s številkami od 1 do 100 je bil postavljen v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja, na njem pa je izžrebane številke označevala terapevtka Janja Tratnjek. Ob pomoči udeleženk in udeležencev tombole je tombolske številke žrebala prostovoljka Marija Erveš in po uri igre je ostalo neizžrebanih le nekaj številk.

Prva je vseh petnajst številk na svoji tombolski karti imela prečrtanih stanovalka Olga Horvat, ki je do solz bila vesela prve nagrade. Nagrade so seveda bile simbolične in ne tako pompozne kot nekoč na pravih tombolah. Druge nagrade se je veselila stanovalka Micka Molnar, a tretja nagrada je šla v roke stanovalki Jožefi Njivar. Največje veselje je eni izmed stanovalk kot nagrada prinesel plišasti psiček. Na tokratni tomboli je večina nagrad bila razdeljena stanovalkam, le ena stanovalcu. Spomin na igro tombola, ki je nastala v 18. stoletju v sosednji Italiji, bo ponovljen čez dober mesec dni.


Več v Kultura in izobraževanje