Učenci GŠ GR uspešni na regijskih tekmovanjih

Kar nekaj jih gre na državno tekmovanje

Prlekija-on.net, petek, 9. februar 2018 ob 09:12
Živa Jurič

Živa Jurič

V minulih dneh so na Glasbenih šolah Koper (trio flavt), Trbovlje (kitara 1. a), Cerknica (kitara 1. b), Brežice (violina 1. b) in Logatec (kitara 1.c), potekala regijska tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, na katerih so uspešno nastopili tudi učenci in učenke Glasbene šole Gornja Radgona. Velika večina fantov in deklet iz GŠ GR se je uvrstila na državno tekmovanje, nekateri pa so bili deležni tudi posebnih priznanj.

Dosežki mladih glasbenikov, učencev GŠ Gornja Radgona so bili več kot spodbudni, in sicer: Trio flavt (Eva Kurbus, Klara Šoštarč, Zala Fras), mentorica: Marija Đurić – Uvrstitev na državno tekmovanje ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja Bojana Glavina: Devet nasmehov; Metod Horvat – kitara, mentor: Samo Ismajlovič – Uvrstitev na državno tekmovanje; Maks Korošec – kitara, mentorica Klavdija Kovič – Uvrstitev na državno tekmovanje; Živa Jurič - violina (pri klavirju: Predrag Bjelajac), mentorica: Andreja Klinc – Uvrstitev na državno tekmovanje ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe; Jurij Dumič – kitara, mentor: Samo Ismajlovič – Uvrstitev na državno tekmovanje; Zarja Zupančič Rous – kitara, mentor: Samo Ismajlovič – priznanje za udeležbo.

Vsem mladim glasbenikom ter njihovim mentorjem in korepetitorjem, je čestital tudi ravnatelj GŠ GR, mag. Tomaž Polak, ki verjame, da bo nekaj priznanj, podobno kot vsa prejšnja leta, prišlo tudi z državnega tekmovanja. "Zelo smo ponosni na dosežene rezultate, saj je konkurenca na takšnih tekmovanjih, ko si vsi želijo na državno prvenstvo, zelo velika. Naši vrhunski rezultati so predvsem posledica odličnega dela pedagogov. Zelo pomembno je, da učitelj spozna in pravilno vodi nadarjenega učenca, s katerim lahko doseže dobre rezultate, in to se pri nas iz leta v leto ponavlja. Tako odlične rezultate lahko dosežejo le nadarjeni in pridni učenci, ki so pripravljeni svoj prosti čas posvetiti za vadbo na instrumentu," je ob tem povedal Polak.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje