Obeležitev kulturnega praznika v Križevcih pri Ljutomeru

Slavnostni govornik je bil Zvonko Kustec, na ogled pa so postavili tudi prvo likovno razstavo v Križevcih in sicer dela umetnice Tatjane Mijatović iz Radencev

Prlekija-on.net, petek, 9. februar 2018 ob 11:41
Kulturna proslava v Križevcih

Kulturna proslava v Križevcih

V četrtek, 8. februarja, so obeležili slovenski kulturni praznik tudi v Križevcih, kjer je Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru, ki je pripravilo program proslave, v goste povabilo mladinski pevski zbor OŠ Križevci pri Ljutomeru, katerega članice so uvodoma zapele slovensko himno.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera, Zvonko Kustec. Spregovoril je o pomenu kulture, o vsakodnevnih dejanjih in prepletenosti življenja s kulturo ter svoje misli zaključil s stavkom, da smo kultura pravzaprav vsi mi – ljudje.

Za glasbene vložke sta s pevskim nastopom in spremljavo na kitari poskrbela Katarina Šebök in Nino Dotto iz Muske Sobote.

Predsednica Kulturnega društva Križevci Silva Duh in članica društva Manica Sušec sta prebirali recital Ferija Lainščka, glasbeno noto programu pa je dodal še profesor Janez Munda iz Glasbene šole Ljutomer.

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec je večer zaključil z mislijo, da je kultura tudi na območju občine Križevci v porastu, da se to vidi na obisku kulturnih prireditev v občini, ki jih je vedno več, imajo kvalitetno vsebino in so dobro obiskane ter da bo občina tudi vnaprej podpirala kulturo ter dobre programe s tega področja.

Na kulturni praznik je v prostorih občinske zgradbe potekala tudi prva likovna razstava v Križevcih, na ogled so dela umetnice Tatjane Mijatović iz Radencev. Gre za opus del, ki so nastajala skozi daljše časovno obdobje in različne življenjske situacije avtorice del.


Več v Kultura in izobraževanje