Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku v Občini Razkrižje

Ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku so se v Občini Razkrižje izkazali učenke in učenci razkriške osnovne šole

Prlekija-on.net, sobota, 10. februar 2018 ob 19:19
Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku na Razkrižju

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku na Razkrižju

Ob skrbno izbranem kulturnem programu, ki ga je v sodelovanju z ostalimi sodelavci na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, pripravila učiteljica slovenskega jezika, Cvetka Mesarič, so poleg pevcev otroškega pevskega zbora, mlajše in starejše folklorne skupine, na odru razkriškega doma kulture lahko videli like Franceta Prešerna, Primoža Trubarja in Slomška v Aškerčevi pesmi Slovenska legenda.

Rdeča nit proslave je bila prikazati pomen in delo Janeza Kuharja, Primoža Trubarja, Franceta Prešerna in Ivana Cankarja, katerega 100 letnico smrti obeležujemo v letošnjem letu. Pri Cankarju je bil poudarek na odlomkih iz tistih njegovih del, v katerih je izkazoval ljubezen do rojstnega kraja Vrhnike, bele Ljubljane, svoje matere, svoje domovine in slovenske kulture – krizanteme, na enem od njenih lističev je zapisano tudi njegovo ime. Francetu Prešernu, ki so ga otroci klicali Doktor fig, so učenci razredne stopnje pripravili prisrčen program in za to, kot nagrado dobili fige.

Slavnostna govornica je bila predsednica Kulturno umetniškega društva Razkrižje Samanta Bedeković. Program je povezoval vsestransko nadarjeni dijak ljutomerske gimnazije, domačin Timotej Pukšič.

Dogodka so se poleg župana Občine Razkrižje Stanka Ivanušiča in ravnateljice na razkriški OŠ Anice Šimonka, udeležili tudi svetniki Občinskega sveta Občine Razkrižje ter vodja policijskega okoliša Uroš Felbar.

Kljub obilnemu sneženju, so obiskovalci kar lepo napolnili razkriški dom kulture.


Galerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Kultura in izobraževanje

Desa Muck in pater Karel Gržan

Izredna pomembnost spoštovanja in tolerance

četrtek, 21. februar 2019 ob 18:12
Spomin na 18. januar leta 1919

Mladi Prekmurec in Prlek – danes in tukaj

četrtek, 21. februar 2019 ob 11:15
Razstava 7. likovne kolonije

Slikali so v spomin na pokojno Pavlo Krajnc

četrtek, 21. februar 2019 ob 11:04