Sobotni pustni študentski oktet na obisku

Nagrajene maske stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja

Filip Matko Ficko, nedelja, 11. februar 2018 ob 08:32
Pust v DOSOR-ju

Pust v DOSOR-ju

Iz Kluba prekmurskih študentov, ki ima svoj sedež v Murski Soboti, se je na pustno soboto po tradiciji oglasila v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, skupinica študentk in študentov, ki so poskrbeli za poldrugo uro zabave.

Že pred 14. uro so se v veliki restavraciji DOSOR-ja, ki je bila okrašena v pustno-valentinskem vdušju, pričeli zbirati stanovalke in stanovalci, ki so se našemili. Pustne maske in druge rekvizite (kapice, kravate, pisane trakove) pa so si izdelali sami že nekaj dni prej. Po 14. uri pa je študentski pustni oktet (Hana, Eva, Ines, dve Katji, Alen, Jan ter harmonikar Patrik) pozval vse prisotne na plesišče.


Nekateri so res z velikim veseljem zaplesali, večina pa je pritegnila s petjem odličnemu harmonikarju in pevcu, ki je bil maskiran v dekle. Za njegovo kondicijo je ves čas skrbela medicinska sestra (tudi fant !), me vsemi pa se je »motala« maskota prekmurskih študentov – repa. V DOSOR-ju so poskrbeli za brezalkoholne napitke ves čas zabave, študentke in študentje pa so vsem postregli s pustnimi krofi.

Po poldrugi uri zabave so bili trije izmed stanovalcev izbrani kot najizvirnejše maske ter nagrajene s priložnostnimi darili, ki so jih tudi s seboj prinesli člani pustnega študentskega okteta.


Več v Družabno