DOSOR-jeve pustno-valentinske karaoke

Trideseterica nastopajočih na ponedeljkov popoldan

Filip Matko Ficko, torek, 13. februar 2018 ob 18:12
Pustno-valentinske karaoke, foto: Marija Erveš

Pustno-valentinske karaoke, foto: Marija Erveš

V avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, se je v ponedeljek, 12. februarja popoldne, zvrstilo za mikrofoni kar 30 nastopajočih na pustno-valentinskih karaokah ter poskrbelo za enkratno zabavo. Bili so to stanovalke in stanovalci ter zaposleni doma, prostovoljke in prostovoljci DOSOR-ja, kakor tudi gostje (Čolnikove punce, Srčni zbor Zdravilišča Radenci).

»Najlepši ljubezenski verzi so tisti, ki jih nosimo v svojih srcih, najlažje jih izpovemo skozi pesem. Če je melodija prava, nam še kako lepo gre v ušesa. Valentinovo praznujemo vsi zaljubljenci, prijatelji in sodelavci. Beseda ljubezen ni nikomur tuja, saj ljubezen je med vsemi nuja. Dalj časa imaš nekoga rad, dalj časa si po srcu mlad. Zato pa prisluhnimo našim pevkam in pevcem, kaj nam bodo povedali skozi pesmi,« je v uvodu povedala Mojca Kumlanc, ki je ob asistenci Maje Zamuda ter skrbnika za tehniko Borisa Beheka številno občinstvo pozdravila ob 15. uri ter takoj napovedala nastop zborčka, ki so ga sestavljali zaposleni v domski kuhinji. Zapeli so pesem »Moja«, ki jo poje Luka Basi. Za tem je mladenka (Andreja Lenartič) pričakala svojega fanta - vojaka (vaš poročevalec) z ljudsko pesmijo v priredbi Prifarcev »Moj fantič je prijezdil«. Prostovoljka Radmila Radojević je zapela ljudsko iz južnih krajev »Bolujem ja«, a zborček stanovalk in stanovalcev prvega nadstropja pod vodstvom Andreje Lenartič je predstavil pesem »Milena« skupine Novi fosili. Stanovalka Ema Matijevič je a kapela zapela ljudsko »Prišla bo pomlad«, njej pa je sledil s pesmijo »Valentinovo« Branko Ločnikar, ki je posnemal Wernerja. »Lahko ti podarim samo ljubezen« skupine Sestre je zapel Srčni zbor Zdravilišča Radenci, njim pa je sledila stanovalka Vida Toš, ki je a kapela zapela ljudsko »So ptički se ženili«. Veliko aplavza sta poželi najmlajši, Čolnikovi punci, ki sta zapeli »Mi smo Vinksice«, a zaposlena v DOSOR-ju, Sonja Mulec, je predstavila pesem Marjane Deržaj »Larina pesem«. Medicinska sestra Andreja Lenartič se je predstavila s pesmijo »Nisan te sriće« (Tomislav Bralić in Klapa Intrade), a pesem Prifarcev »Tako kot je, je prav« je v »Prifarca« maskiran zapel vaš poročevalec. In sledil je zaključek z delitvijo krofov vsem nastopajočim, ti pa so skupaj zapeli »Dan ljubezni« skupine Pepel in kri.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno