David Žibrat suvereno premagal vse nasprotnike in postal državni prvak

David se je boril dve kategoriji višje, saj ni hujšal v svojo kategorijo -89kg, ker je v fazi priprav na turnir v Amsterdamu

Prlekija-on.net, nedelja, 18. februar 2018 ob 17:53
David Žibrat

David Žibrat

V soboto, 17. februarja, je v Braslovčah potekalo državno prvenstvo v Kickboxingu v disciplini Light Contact, katerega se je udeležilo 131 tekmovalcev in tekmovalk iz 17 klubov. Za Kickboxing klub Pomurje sta nastopila Martina Korošec med mladinkami in David Žibrat med člani.

Martina Korošec med mladinkami -65kg, ki žal ni imela borbe saj je v zadnjih trenutkih ostala sama v kategoriji zaradi poškodb nasprotnic oz. se niso pojavile na tehtanju in je tako postala državna prvakinja brez borbe v svoji kategoriji.

David Žibrat pa je suvereno premagal vse svoje nasprotnike in tako spet postal državni prvak med člani, le da tokrat v kategoriji +94kg. David se je boril dve kategoriji višje, saj ni hujšal v svojo kategorijo -89kg, ker je v fazi priprav na turnir v Amsterdamu, ki je eden najštevilčnejših v disciplini Light Contact in se bo odvijal od 23.-25. marca. Turnir je tudi točkovan po WAKO lestvici, na kateri David trenutno zaseda 1. mesto.