V Ljutomeru vztrajajo, da pisarna FURS-a deluje vsaj trikrat tedensko

Ob ponovnem odprtju je sedanja finančna pisarna FURS-a delovala dvakrat tedensko, v poletnih mesecih 2017 bila celo zaprta, od 1. septembra pa deluje le enkrat tedensko

Prlekija-on.net, sreda, 21. februar 2018 ob 08:03
Davčna pisarna deluje v upravni zgradbi na Vrazovi ulici 1

Davčna pisarna deluje v upravni zgradbi na Vrazovi ulici 1

Davčna uprava RS je v skladu z aktivnostmi reorganizacije davčnih izpostav v letu 2014 ukinila takratno davčno izpostavo v Ljutomeru na Miklošičevem trgu. Občina Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej, katerih območje je omenjena izpostava pokrivala, so proti zaprtju le-te takrat odločno protestirale.

V letu 2015 je bila v Ljutomeru ponovno odprta davčna pisarna, in sicer v upravni zgradbi na Vrazovi ulici 1, saj je Občina Ljutomer vztrajala, da je potrebno zagotoviti prijazen servis za občane tudi na davčnem področju, ki omogoča delovanje pisarne FURS-a vsaj trikrat tedensko.

Ob ponovnem odprtju je sedanja finančna pisarna FURS-a delovala dvakrat tedensko, v poletnih mesecih 2017 bila celo zaprta, od 1. 9. 2017 pa deluje le enkrat tedensko.

Glede na informacije o ponovnem zaprtju finančne pisarne v Ljutomeru, je Občinski svet Občine Ljutomer 19. 12. 2017 sprejel sklep, da nasprotuje skrajševanju uradnih ur le-te ter zahteva vzpostavitev uradnih ur za stranke najmanj trikrat tedensko, in sicer v ponedeljek, sredo in petek.

Pisarna v Ljutomeru trenutno deluje samo ob ponedeljkih
S FURS-a so nato podali pisna pojasnila, da so finančne pisarne praviloma odprte dvakrat tedensko, proti koncu leta oz. v drugi polovici leta pa jih odpirajo le enkrat tedensko. Navedli so tudi, da obisk FURS-a v Murski Soboti ni potreben, saj zavezanci lahko svoje vloge oddajo v predalčnike na sedežih pisarn, jih pošljejo po pošti ali e-pošti preko e-Davkov. Pojasnili so, da dnevno spremljajo število obiskov omenjene pisarne in bodo v primeru drastičnega povečanja obiskov zavezancev, zagotovili dodatno prisotnost v finančnih pisarnah, tudi do dvakrat tedensko.

V mesecu januarju 2018 sta v finančni pisarni v Ljutomeru, ki še vedno deluje samo ob ponedeljkih, bila prisotna dva delavca. Način, kako FURS spremlja obisk omenjene pisarne, ni znan, saj je bil prav v mesecu januarju in začetku meseca februarja obisk pisarne vse uradne dni v tednu močno povečan.

Občinski svet Občine Ljutomer je na svoji 18. redni seji 15. 2. 2018 (spodnji video) ponovno obravnaval odgovor FURS-a in vztraja pri že prejetem sklepu, da pisarna FURS-a v Ljutomeru deluje vsaj trikrat tedensko.


Več v Gospodarstvo