ŠNK Radgona z dvema novincema

Blaž in Miha za preboj proti sredini lestvice

Prlekija-on.net, petek, 23. februar 2018 ob 08:21
Miha Šilec in Blaž Drašak

Miha Šilec in Blaž Drašak

Ko se bo v nedeljo, 18. marca, s 15. krogom pričel pomladni del prvenstva v III. SNL, vzhod bodo v ekipi ŠNK Radgona, ki je v štirinajstih dosedanjih krogih dosegla le tri zmage in utrpela 11 porazov, ob razliki v zadetkih 11:40, na začelju prvenstvene lestvice, trije novi obrazi. V primerjavi z jesensko ekipo, ki gotovo ni zadovoljila ljubiteljev nogometa na radgonskih Tratah, bosta namreč pri ŠNK Radgona, poleg novega trenerja Jožeta Sečkarja, še dva nova igralca. Klub namreč v zimskem prestopnem roku ni zapustil noben igralec, ob nekaj mladincev, ki se borijo za zaupanje novega trenerja, sta zraven še mlada novinca, 25-letni Miha Šilec, ki je prišel iz sosednje Radenske Slatine, ter 21-letni Blaž Drašak, ki je nazadnje igral za NK Lenart v III. SNL, sever. Fanta, ki z radgonsko ekipo trenirata že od začetka priprav (27.1.), sta odločna, da izborita mesto v prvi postavi in pomagata ŠNK Radgona v boju za premik proti sredini lestvice.

Oba sta polna hvale nad organiziranostjo ŠNK Radgona, strokovnim vodenjem, kolegi soigralci in sploh pogoji za delo. Prepričana sta tudi, da bo Radgona ostala med tretjeligaši. Fanta, ki sicer prihajata iz Slovenskih goric, natančneje iz Lenarta (Miha) in Jurovskega Dola (Blaž), se zavedata, da ekipo čaka veliko dela, a verjameta, da bodo odlične priprave, z dobro telesno in taktično-tehnično pripravljenostjo, dale rezultate. "Za prihod v Radgono me je navdušil trener Jože Sečkar, ter nekateri igralci, ki jih poznam že od prej. In moram priznati, da mi ni žal, da sem prišel na Trate, kajti tukaj je vse daleč boljše kot v vseh klubih, kjer sem doslej igral. Ne morem verjeti, da je ŠNK Radgona na zadnjem mestu, prepričan pa sem, da se bo to kmalu po nadaljevanju prvenstva spremenilo. Sam bom storil vse, da bi ekipi pri tem pomagal", nam je povedal Blaž Drašak, ki nogomet igra od svojega sedmega leta. Poleg pri NK Jurovski Dol in NK Lenart, je kot igralec KMN Benedikt, nastopal v 1. Slovenski mladinski futsal ligi.

Tudi Miha je z nogometom začel kod sedemletnik, v tem času pa je nastopal za Lenart, Jurovski Dol, Jarenino, za mlajše selekcije NK Maribor, pa spet Lenart in zadnjega pol leta za Radensko Slatino. "Hvala novemu soigralcu Tilnu Klobasi, da me je nagovoril, da pridem v ŠNK Radgona, kajti navdušen sem nad organiziranostjo kluba. Prav tako hvala vodstvu kluba z zastopnikom Benjaminom Krajncem na čelu ter trenerju Jožetu Sečkarju, da so mi omogočili priti v takšno sredino, kjer bom imel možnosti za igranje. Ob takšnem delu vseh in borbenosti, ki nam je ne bo manjkalo sem prepričan, da bo Radgona ostala v ligi. Odlično treniramo, kar potrjujejo tudi pripravljalne tekme. Poleg tega, da si želim ostanek v ligi, bi mi v posebno zadovoljstvo bila zmaga v soboto, 24.3. na Tratah proti Radenski Slatini", pa nam je povedal Miha Šilec.


Več v Šport