V Ljutomeru zagorelo v podjetju Murales

Okoli 4.30 je v Ljutomeru zagorelo v podjetju Murales

Prlekija-on.net, sobota, 24. februar 2018 ob 09:00
Požar v Muralesu

Požar v Muralesu

V soboto, 24. februarja, okoli 4.30, je v Ljutomeru zagorelo v podjetju Murales. Zagorelo v silosu za lesne odpadke. Do 16.45 so požar gasili gasilci PGD Ljutomer, Gresovščak, Radomerje, Spodnji Kamenščak, Radoslavci, Cezanjevci, Mekotnjak-Stara Cesta, Branoslavci, Stročja vas in Murska Sobota, ki so na pomoč priskočili z avto lestvijo. Gasilci so na kraju požara bili še ves popoldan, preko noči pa so postavili požarno stražo.

Kot je povedal Dušan Hunjadi, poveljnik PGD Ljutomer, v intervenciji sodeluje 33 gasilcev, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš pa je povedala, da so policisti ogled prekinili, ker občasno še vedno zagori v betonskem silosu. Z ogledom kraja bodo nadaljevali v ponedeljek. Gasilci imajo sicer položaj pod nadzorom, prav tako ni nobene nevarnosti za ljudi in okolje. Vzrok in materialna škoda bosta tako znana v naslednjih dneh.

To je že tretji požar v industrijski coni v Ljutomeru v zadnjem letu dni. Marca lani je zagorelo ostrešje razdelilne transformatorske postaje v neposredni bližini Muralesa, junija je nato preko ceste zagorelo v podjetju Eko Plastkom, kar je bil eden največjih požarov v naši okolici v zadnjih desetletjih, tokrat pa je zagorelo v Muralesu.


Več v Črna kronika