Temeljne naloge UŠF dostojno opravljene

Ena najuspešnejših fundacij v državi Sloveniji

Filip Matko Ficko, torek, 27. februar 2018 ob 19:11
Zbor ustanoviteljev UŠF 23. februarja 2018

Zbor ustanoviteljev UŠF 23. februarja 2018

Na zboru ustanoviteljev so se 23. februarja v prostorih sejne sobe Občine Tišina sestali pod vodstvom predsednika Ernesta Ebenšpangerja člani najvišjega organa Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija, ki ima svoj sedež v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, v Občini Tišina. Ugotovili so lahko, da so pravzaprav ena najuspešnejših ustanov in sorodnih organizacij v državi Sloveniji.

Kot je v svojem prispevku menil podpredsednik uprave UŠF, Marjan Šiftar, da je v preteklih štirih letih bila temeljna naloga Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija dostojno opravljena. Kar preko 80 strani različnih poročil o opravljenem delu, ki govore o ohranjanju rodoljubnih in humanitarnih vrednot med ljudmi, narodi in državami, ki se nenehno krepijo in nadgrajujejo tako lokalno, kot tudi regionalno in med sosednjimi državami ter medgeneracijsko, so zagotovilo, da se poslanstvo Vrta spominov in tovarištva na Petanjcih, ki je osnovna os delovanja te fundacije, v podobni meri nadaljuje tudi v prihodnje. Bilo je uradno registriranih v tem času preko 7 tisoč obiskovalcev v Vrtu, izvedenih 32 Vanekovih večerov (pogovori z različnimi strokovnjaki s številnih področij), 18 literarnih srečanj (Pod jambori spomina in dobrega sosedstva, Naši zakladi, literarni natečaji), pripravljenih ducat razstav ter izdanih osem knjižnih naslovov (v 21. letih delovanja UŠF kar 30 knjig).

Je pa, žal, lani UŠF zapustil, do zadnjega delovno in prijateljsko povezan z Ustanovo, častni član akademik dr. Anton Vratuša - Vran. Toda delo UŠF je rezultat zavzetega dela številnih sodelavcev Ustanove, odličnih in razvejanih partnerskih povezav in stalnega dobrega sodelovanja, podpore in pomoči ustanoviteljev Ustanove in donatorjev, ki so na različne načine podpirali dejavnosti Ustanove (sofinanciranje projektov, materialne donacije, popusti za posamezne storitve).

V prihodnjem štiriletnem mandatu bodo v upravi UŠF aktivno sodelovali: predsednik Ernest Ebenšpanger, podpredsednik Marjan Šiftar, mag, Mojca Breščak, mag. Damir Domjan, Robert Grah, Mojca Marovič, Irena Kutoš, Simona Potočnik in Branko Žunec. Izrečena je bila posebna zahvala za dosedanje sodelovanje v upravi UŠF Nadi Mladenović, Štefanu Dravcu in dr. Otu Lutarju.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje