Otroci so na počitniški akademiji spoznali delo gasilcev, policije in reševalcev

Akademija detektiva Frančeka v Termah Banovci

Jože Žerdin, sobota, 3. marec 2018 ob 09:24
Akademija detektiva Frančeka v Termah Banovci

Akademija detektiva Frančeka v Termah Banovci

Letošnje zimske počitnice z veliko nasutega snega, ki je pobelil pokrajino ob Muri, so v Termah Banovci za družine z otroki pripravili akademijo detektiva Frančka. Za preživljanje prostega časa so v Termah Banovci pripravili veliko zanimivosti, kjer so sodelovali gasilci, reševalci in policija. V Termah Banovci so pripravili zanimivo in poučno vajo, kjer je med drugim posredovalo Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer, Nujna medicinska pomoč in Policijska postaja Ljutomer.

Po scenariju vaje naj bi ropar ukradel v Termah Banovci kovček z denarjem. Ker pa se je otrokom in detektivu Frančeku moški, ki se je gibal s kovčkom po dvorišču Term Banovci zdel zelo sumljiv, so na pomoč poklicali Policijsko postajo Ljutomer, ki so nepridiprava začeli loviti. Prebrisani moški s kovčkom polnim ukradenega denarja je hotel vse prelisičiti in zbežati v neznano, a mu to ni uspelo. Ob tem je še zažgal kovček, zato so bili v Termah Banovci v skrbeh, da se ogenj ne bi razširil na bližnji objekt Term, ob tem pa se je ropar tudi poškodoval in so poklicali Nujno medicinsko pomoč Zdravstvenega doma Ljutomer, prišli so še tudi gasilci gasilskega društva Ljutomer. Roparja so najprej oskrbeli delavci Nujne medicinske pomoči iz Ljutomera in nato so ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v rakičansko bolnišnico. Ropar je storil in naredil veliko škodo v Termah.

Ob tej priložnosti so ljutomerski gasilci mladim razkazali gasilska vozila in opremo, katero uporabljajo pri svojem delu na požarno preventivnem področju. Gasilci so otrokom pokazali tudi kako poteka delo v zimskih razmerah. Na vaji so gasilci otrokom dovolili, da so lahko praktično preizkusili kako se gasi z gasilskimi aparati s peno. Tako so se otroci veliko naučili od te namišljene vaje, saj je prikaz potekal tako, kot če bi se to zgodilo resnično.


Več v Kultura in izobraževanje