Lotmerška Zelemenjava – Semenjava

Gostja dogodka je bila zgovorna Miša Pušenjak, priznana strokovnjakinja za zelenjadarstvo in okrasne rastline, ki je v Enoteki Ljutomer prisotnim neumorno svetovala o vsem, kar jih je zanimalo o rastlinah

Prlekija-on.net, nedelja, 4. marec 2018 ob 20:38
Zelemenjava v Ljutomeru

Zelemenjava v Ljutomeru

Zelemenjavna srečanja načrtujemo precej prej kot lahko vemo, kakšno vreme nas čaka na dan dogodka. Vedno znova upamo, da se bomo lahko družili v prijetno sončnem vremenu. Po najhladnejšem in najbolj zasneženem tednu v tej zimi vreme v soboto zjutraj še zdaleč ni bilo prijetno sončno niti toplo. Organizatorice (Martina Domajnko, Marija Pušenjak ter Nelica Petek iz društva Rast) smo bile prepričane, da obiskovalcev na dogodku kljub napovedani priznani gostji, ne bo kaj veliko.

Kot kaže se vrtičkarji držijo pregovora 'Slabo vreme ne obstaja, obstajajo samo neprimerna oblačila', saj se nas je na dogodku srečalo precej.

Gostja dogodka je bila zgovorna Miša Pušenjak, priznana strokovnjakinja za zelenjadarstvo in okrasne rastline, ki je v Enoteki Ljutomer prisotnim neumorno svetovala o vsem, kar jih je zanimalo o rastlinah. Medtem se je v atriju odvijala živahna izmenjava semen pa tudi degustacija flancatov, peciva, kave, čaja in kuhanega vina.

Med ponudbo semen so bile razne vrste domačega nizkega in visokega fižola, našla so se semena starih sort solat, obiskovalci so našli posebne vrste ohrovta, zamenjali so semena peteršilja in korenčka pa sladkega janeža, trajnega česna in še marsičesa. Nismo preštevali, koliko obiskovalk in obiskovalcev je bilo, ugotavljali pa smo, da je na vsakem dogodku bolj pestro in da nas pride vsakokrat več.

Ali lahko kdo napove, kakšno bo vreme po Sloveniji v soboto, 12. maja 2018? Tistega dne je planirana vseslovenska Zelemenjava. Dobimo se ob istem času in na istem mestu.

Martina Domajnko


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje