Ob druženju še izobraževanje kmečkih žensk

V Nasovi je potekalo prijetno srečanje članic DKŽ Apače

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. marec 2018 ob 16:41
Kmečke ženske iz Apač so se srečale na Turistični kmetiji v Nasovi

Kmečke ženske iz Apač so se srečale na Turistični kmetiji v Nasovi

Društvo Kmečkih žena Apače, ki ga že dolgo vodi predsednica Ema Škrobar, med drugim skrbi tudi za dobro počutje svojih članic, ki jih je v društvu okoli 80. Tako vsako leto v začetku marca, nekako pred dnevom žena, pripravijo srečanje, ki predstavlja prijetno druženje in tudi izobraževanje članic društva. Tokrat so srečanje, ki je potekalo na Turistični kmetiji Marko v Nasovi, začeli z enim takšnim izobraževanjem, in sicer s predavanjem vrtnarske strokovnjakinje Brigita Bukovec iz Vrtnarstva Kurbus. Predavala je o presajanju balkonskih rož in vzdrževanje orhidej, katero so v "Tropskem raju" pri Kurbusu na Meleh na ogled vse do 18. marca.

Udeleženke srečanja je sicer, v imenu predsednice, katera se je tisti dan ob padcu poškodovala in bila v bolnišnici na šivanju ran, pozdravila Stanka Klemenčič. Po predavanju se je začelo veselo in prijetno druženje ob domačem kosilu, ki so ga pripravile kuharice TK Marko, ter zabavi  za katero je skrbel glasbeni Duo Cobra. Kot presenečenje je vodstvo društva vsaki udeleženki srečanja izročilo cvetočo lončnico - primulo.

Kljub njeni poškodbi, ki k sreči ni bila hujše narave, smo se pogovarjali tudi s predsednico KDŽ Apače, Emo Škrobar, ki je o tej prireditvi povedala: "Naše ženske, članice društva, si zaslužijo, da se malo poveselijo. To jim je tudi nekakšno plačilo za aktivno sodelovanje na raznih prireditvah, za katere pečejo različne kmečke dobrote, ki jih ponujamo na stojnicah ob raznih občinskih prireditvah. Vesele smo, da naše delo podpira apaška občina, pa tako tudi župan Franc Pižmoht. Žal mi je letos nezgoda preprečila, sodelovanje na tem prijetnem srečanju".

Sicer pa članice DKŽ Apače niti v zimskem času ne počivajo, saj pripravljajo razne tečaje ročnih del, predvsem kvačkanja, vezenje, pletenje in našivavanja. Izdelke, ki jih v tem času izdelajo razstavljajo v času delovanja kmečke tržnice, ki vsak mesec enkrat poteka v središču Apač. Tedaj na stojnici predstavljajo tudi kmečke dobrote, ki jih pripravljajo članice društva...

Foto: Ludvik Kramberger


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje