Družinam iz Velike Nedelje dali vedeti, da v teh težkih trenutkih niso sami

Za družine so zbrali skoraj 700 kg hrane, 110 litrov mleka, 200 litrov olja, 200 komadov vložene hrane, 12 škatel stvari za osebno higieno, nekaj pohištva, odeje, posteljnino, ...

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. marec 2018 ob 18:09
Pomoč družinam v Veliki Nedelji

Pomoč družinam v Veliki Nedelji

Po hudem požaru, ki je prejšnji torek pozno ponoči sedmim družinam v Veliki Nedelji vzel vse, so na pobudo domačinke Sonje Lubec stopili skupaj številni sovaščani ter drugi somišljeniki iz celotne Slovenije pri zbiranju pomoči za prizadete v požaru. Izpeljali so dobrodelno akcijo, kjer so zbirali predvsem hrano z daljšim rokom uporabe, stvari za osebno higieno, oblačila, nabralo se je tudi nekaj pohištva.

Kot je povedala Sonja Lubec, je dobrodelna akcija bila zelo uspešna, nabrali so skoraj 700 kg hrane, 110 litrov mleka, 200 litrov olja, 200 komadov vložene hrane, 12 škatel stvari za osebno higieno, nekaj pohištva, odeje, posteljnino, ... Hrana, stvari za osebno higieno, mleko, olja, vsa konzervirana hrana, se je predala družinam, vsa oblačila in pohištvo ter vse kar je ostalo pa bodo porazdelili na Karitas ter Rdeči križ.

Pomoč je prišla iz vseh strani, številnih gasilskih društev, ki so pomagala pri prevozih, stvari pa so se zbirale med vikendom v gasilskem domu PGD Senešci.

"V imenu vseh družin, bi se rada zahvalila vsem in vsakemu posebej, da ste na kakršen koli način pomagali, da se je dobrodelna akcija lahko izpeljala. Hvala vsem članom PGD Senešci, da so nam odstopili prostore gasilskega doma, njihovim članom, da so tako pridno pomagali pri sortiranju hrane in pri vsem ostalem štiri dni zapored, in vsem ostalim prostovoljcem. Hvala vsem PGD, zbirali so hrano na zbiralnih mestih in nato vso hrano dostavili v Senešce. Hvala vam draga Slovenija, hvala ljudem dobrega srca, vi ste tisti, ki ste zraven podarjenega podarili našim družinam še košček svojega srca, kajti pomoč je prišla iz vseh koncev Slovenije. Hvala še enkrat v imenu vseh družin prizadetih v požaru pri Veliki Nedelji," je še ob tem povedala Sonja Lubec. Številni, ki so pomagali, so tako družinam dali vedeti, da v teh težkih trenutkih niso sami.

Dobrodelna stojnica Kluba ormoških študentov
Poleg številnih akcij, ki še v teh dneh potekajo za pomoč družinam, so se tudi študentje Kluba ormoških študentov odločili, da pripravijo dobrodelno stojnico Pomagajmo pomagati!, ki bo v petek, 9. marca, od 13.00 ure dalje, pred trgovskim centrom Holermuos v Ormožu. Tam bodo na svoji stojnici zbirali prostovoljne prispevke, ki jih bodo kasneje predali žrtvam požara. V zameno za prispevke, vam bodo ponudili nekaj sladkega in toplega, izvrstne vaflje, kavico, čaj in kuhano vino.









Več v Kultura in izobraževanje