Zagorelo zaradi dotrajanega dimnika; za družine se zbira pomoč

Sodelovalo je 105 gasilcev, ki so gasili pri okoli -17, občutek mraza pa je bil okrog -22 stopinj C. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 350.000 evrov materialne škode.

Prlekija-on.net, sreda, 28. februar 2018 ob 18:56
Požar v Veliki Nedelji, foto: PGD Ivanjkovci

Požar v Veliki Nedelji, foto: PGD Ivanjkovci

V tore, 27. februarja, ob 23:44 uri je zagorelo na večstanovanjskem objektu v Veliki Nedelji, kot smo že poročali. Na kraju so se stanovalci morali izseliti iz stanovanj, saj niso uporabna. Od požara je uničen celotni stanovanjski del, stanovalci pa so začasno zatočišče dobili v bližnjem gasilskem domu in pri sorodnikih. Ogled kraja je bil opravljen tekom dneva.

Iz PU Maribor so sporočili, da je v sedmih stanovanjih živelo dvanajst stanovalcev. Vsa stanovanja so bila v požaru, ki so ga pogasili gasilci, uničena. Za namestitev stanovalcev sta poskrbela Center za socialno delo Ormož in Rdeči križ Ormož. V stanovanjih so živele tri enočlanske, tri dvočlanske in ena štiričlanska družina, ki so ostale brez imetja, oblek, dokumentov, ... Poškodovan ni bil nihče, so pa 74-letnega stanovalca prepeljali na opazovanje v bolnišnico, ker je bil izpostavljen močnemu dimu. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 350.000 evrov materialne škode.

Policisti so ugotovili, da je vzrok za požar dotrajanost enega od dimnikov. O svojih ugotovitvah bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Aktivirana so bila društva celotne Gasilske zveze Ormož in Gasilske zveze Središče ob Dravi, sodelovalo je 105 gasilcev, po besedah gasilcev pa je bila intervencija izjemno zahtevna. Požar se je zgodil v mrzli noči, ko so se temperature spustile do okoli -17, občutek mraza pa je bil okrog -22 stopinj C.

Pomoč družinam
Za družine, ki so čez noč ostale praktično brez vsega, se zbirajo nujno potrebne stvari, kot so hrana, obleka, posteljnina, ... Gasilci PGD Senešci so odstopili prostor, tako da bodo pomoč za vse prizadete v požaru zbirali v petek, 2.3.2018 od 15.00-18.00 in v soboto, 3.3.2018 od 15.00-18.00.





Foto: PGD Ivanjkovci in Boštjan Kosajnč


Več v Črna kronika