V poslovnih prostorih bivšega Peka bo zaživela nova prodajalna

Prostori v centru mesta bodo po dveh letih samevanja dobili novo podobo in vsebino

Prlekija-on.net, sreda, 7. marec 2018 ob 18:40
Prenova poslovnih prostorov

Prenova poslovnih prostorov

V teh dneh so v poslovnih prostorih bivšega Peka na Ormoški cesti v Ljutomeru, ki so v preteklem letu bili večkrat na dražbi, pričeli s prenovo. Tako so v torek zamenjali vsa okna, v sredo pa so že urejali tudi notranjost, kjer bo v prihodnje obratovala prodajalna Alpine, ki je razvojno naravnano podjetje za proizvodnjo in trženje obutve in ima dolgoletno tradicijo.

Alpina, ki deluje že od leta 1947, ponuja širok nabor kakovostne obutve, od modne, lovske, pohodne, do smučarske obutve, v katerih tekmujejo številni vrhunski športniki, med njimi tudi letošnji olimpijski podprvak v biatlonu Jakov Fak.

Poslovni prostori merijo slabih 390 m2, naprodaj pa so bili za nekaj več kot 190 tisoč evrov. Prostori so samevali od začetka leta 2016, ko je šla v stečaj tovarna obutve Peko. Brez dela so v Ljutomeru takrat ostale tri delavke. Kmalu zatem se je v prostorih pojavil tudi napis "Slovenci smo, brez službe bomo, ne smemo jamrati, pa nikomur mar", kot odziv na Cerarjev napis "Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve."

Prostori v centru mesta pa bodo sedaj tako po dveh letih dobili novo podobo in vsebino.


Več v Gospodarstvo