Pri Mali Nedelji so počastili spomin na 19 talcev, ustreljenh pred 73 leti

Spominsko slovesnost sta pripravili ZB za vrednote NOB in OŠ Mala Nedelja

Branko Košti, petek, 9. marec 2018 ob 13:10
Spominska slovesnost pri Mali Nedelji

Spominska slovesnost pri Mali Nedelji

V četrtek, 8. marca, je preteklo triinsedemdeset let od enega največjih zločinov okupatorja na območju Prlekije v 2. svetovni vojni. Le dva meseca pred koncem vojne, je bilo v Senčarjevi grabi pod malonedeljskim pokopališčem, ustreljenih 19 talcev, pripeljanih iz okupatorskih ptujskih zaporov.

Kot že vrsto let, je ZB za vrednote NOB Ljutomer, v sodelovanju z OŠ Mala Nedelja, v kulturnem domu Mala Nedelja, ob obletnici tragičnega dogodka, pripravilo spominsko slovesnost, na kateri so priložnostni kulturni program izvedli učenci šole, učenki GŠ S. Osterca Ljutomer ob klavirski spremljevi prof. Vlaste Vizjak, ljudske pevke Soside in članici literarne sekcije KD A. Krempl Zlatka Ritonja in Milica Zmazek. Slavnostni govornik je bil predsdnik KO ZB Mala Nedelja Janez Rudolf.

Kljub dopoldanski uri in delovnemu dnevu, je bila slovesnost dobro obiskana. Poleg krajanov, članov ZB in predstavnikov KS Mala Nedelja in Radoslavci, učencev, so se je udeležili tudi predstavniki OZSČ in OZ VVS Ljutomer ter predstavniki policijskega društva Sever, pododbor Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje