Predstavlja se 15 slovenskih in avstrijskih umetnikov

Methansova hiša gosti razstavo likovnih del »Druge likovne zgodbe«

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. marec 2018 ob 08:40
Razstava likovnih del Druge likovne zgodbe

Razstava likovnih del Druge likovne zgodbe

Po izvedbi prve likovne kolonije v »hiši zgodb«, v Methansovi hiši na Zgornjem Dražen Vrhu v Slovenskih goricah, v letu 2016, odločitev, da Leopold Methans pripravi še drugo tovrstno srečanje, ni bila težka. Tako se je septembra lani, pri Methansu zbralo 15 bolj ali manj priznanih likovnih umetnikov, v mednarodni zasedbi. Sodelovali so umetniki iz različnih krajev Slovenije: Maja Šivec, Bogdan Čobal, Tatjana Mijatović, Metka Lipnik, Rado Jerič, Dana Štrucelj, Jože Foltin, Erna Ferjanič, Niko Ribič, Beno Artnak, Alojz Konec, Vinko Prislan, Leopold Methans, ter umetnika iz sosednje Avstrije: Ely Magos in Albert Mesner.

Po koncu kolonije so umetniki odšli, sedaj pa so se vrnili, saj je v "hiši likovnih zgodb" potekalo odprtje razstave takrat nastalih del. Zbrali so se sodelujoči umetniki, kakor tudi drugi obiskovalci od blizu in daleč, ki jim likovna umetnost ni tuja. Po pozdravnem nagovoru lastnika hiše, neumornega umetnika Leopolda Methansa, ki v svojem kraju skrbi za kulturo in kulturno dediščino, je zbrano občinstvo prisluhnilo petju glasbenika Fredija Ponudiča. O pomenu kulturnega delovanja Methansove hiše je spregovoril župan občine Šentilj, mag. Štefan Žvab. Javnost je tudi tokrat prisluhnila strokovni besedi priznanega likovnega kritika, Maria Berdiča. Dogodek pa je povezovala predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, slikarka Tatjana Mijatović, ki je tudi pobudnica, selektorka in organizatorka likovne kolonije.

Foto: Maja Šivic


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje