Ormožani se bodo z Gorenjem za četrtfinale Pokala Slovenije pomerili v Ljutomeru

Pot na Final 4 pokala Slovenije vodi preko favorita Gorenja, ki ga bodo rokometaši RK Jeruzalem Ormož poskušali presenetiti v Ljutomeru

Prlekija-on.net, torek, 13. marec 2018 ob 19:54
Ormožani v Ljutomeru leta 2009

Ormožani v Ljutomeru leta 2009

Rokometaši RK Jeruzalem Ormož bodo tekmo četrtfinala Pokala Slovenije, kjer bo nasprotnik Gorenje, odigrali v ŠIC Ljutomer. Velenjčani so poleg Celja glavni favoriti za naslov državnega ter pokalnega prvaka in v sredo 21. marca ob 19.00 uri v Ljutomer prihajajo v vlogi velikega favorita. Ose so v 1. krogu Lige za prvaka doživele šok ob domačem porazu s Koprom, a jih bo ta poraz samo dodatno motiviral, da dokažejo, da je šlo le za slab dan, Ormožani pa jih bodo poskušali v Ljutomeru presenetiti. Zmagovalec tekme se uvrsti na zaključni turnir Pokala Slovenije.

Ormožani so v Ljutomeru že igrali leta 2009, ko so 12. decembra po dobri predstavi izgubili s Celjem (27 : 33, polčas 14 : 16), o čemer smo takrat že poročali. Iz tiste ekipe so še danes v ekipi Bojan Čudič (kapetan), Rok Žuran, Jaša Rajšp in trener vratarjev Boris Vujović.

Tekma je bila takrat odigrana v novi ljutomerski dvorani, ki je ob tej priložnosti bila nabito polna, pred dvorano pa je tudi ostalo nekaj 100 gledalcev, ki so si prav tako želeli ogledati tekmo a je bila dvorana, ki sprejme okrog tisoč gledalcev, premajhna za vse. Tudi tokrat se na pravem rokometnem spektaklu obeta lep obisk. Vstopnice po 5 eur za odrasle in po 3 eur za otroke do 15. leta so na voljo v lokalu Šic bar.

Že v petek, 16. marca ob 20.00 uri pa k Ormožanom na Hard Ek prihaja Dobova, ki je zmeraj neugoden nasprotnik. Vinarje mučijo poškodbe, saj proti Dobovi zagotovo ne bosta zaigrala Tilen Kosi (okrevanje po poškodbi kolena) in Jure Kocbek (poškodba meniskusa). V ekipo se vrača oboleli Miha Kavčič, katerega je v Ljubljani odlično nadomestil Danijel Mesarić. Slednji zgleda, da je ujel pravo formo, saj je na zadnjih dveh tekmah dosegel deset zadetkov. Dobova se krčevito bori za obstanek v ligi in bo v Ormož zagotovo prišla nabrita. Verjamemo, da bodo Jeruzalemčki nasprotniku odgovorili na pravi način in nadaljevali niz zmag na domačem parketu.


Več v Šport