Komorno godalna zasedba GŠ Slavka Osterca Ljutomer na dobrodelnem koncertu Rotary Kluba Kranj

Na Gorenjskem se je odvijal prekrasen dobrodelni koncert, kjer so sodelovale tudi učenke (violinistke in čelistka) GŠ Slavka Osterca Ljutomer, pod taktirko učiteljice Hermine Matjašič

Prlekija-on.net, sreda, 14. marec 2018 ob 10:43

Komorno Godalna zasedba na dobrodelnem koncertu

Na povabilo gospoda predsednika Dejana Kotarja - Rotary Kluba Kranj, se je v nedeljo 11.3. 2018 ob 18 uri  v Kulturnem domu Predoslje na Gorenjskem odvijal prekrasen dobrodelni koncert, kjer so sodelovale tudi učenke (violinistke in čelistka) GŠ Slavka Osterca Ljutomer, pod taktirko učiteljice Hermine Matjašič.

Povabilu smo se z veseljem odzvali, saj tako otrokom omogočamo nove izkušnje v glasbenem izobraževanju. Na koncertu smo skupaj z Ansamblom Zupan zaigrali kar štiri Avsenikove melodije. Ko sem dobila povabilo, da nastopimo na koncertu, sem prišla na idejo, da povežem svoje zdajšnje učenke iz GŠ Slavka Osterca Ljutomer, s svojimi nekdanjimi učenkami iz GŠ Tržič in GŠ Radovljica. Srečanje je bilo zelo čustveno, nabito s pozitivno energijo, kar se je tudi pokazalo na samem odru.

Ljudje so ob našem skupnem igranju z Ansamblom Zupan neizmerno uživali in nas nagrajevali z aplavzi.

Glasba nas povezuje in če lahko še s tem pomagamo otrokom, je veselje in energija na odru še toliko bolj močna.

Zahvala GŠ Slavka Osterca, gospodu ravnatelju Stanislavu Lašiču, da nas podpira v takšnih projektih.

Hvala mojim zdajšnjim in bivšim učenkam, ter njihovim staršem, da so bili pripravljeni svoj nedeljski čas nameniti dobrodelnosti.

Zapisala: Hermina Matjašič, prof.
Foto: Boštjan Fon


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje