V PGD Precetinci za letos predvidevajo nabavo novejšega vozila

70. občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva PGD Precetinci

Ivan Trunk, sreda, 14. marec 2018 ob 17:53
70. občni zbor PGD Precetinci

70. občni zbor PGD Precetinci

V soboto, 10. marca, so gasilci Prostovoljnega gasilskega Društva (PGD) Precetinci v njihovem gasilskem domu organizirali 70. občni zbor. Zbrane je najprej pozdravil in nagovoril predsednik PGD Dušan Križan, nato je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodila Irena Žinko. Sledila so branja poročil: predsednika, poveljnika, blagajničarke, predstavnika nadzorne komisije in poročilo verifikacijske komisije.

Predsednik je v svojem poročilu za leto 2017 navedel naslednje: tekom leta so vzdrževali gasilski dom, gasilsko vozilo ter orodje, organizirali so vaški piknik, organizirali so enodnevni izlet za člane in vaščane, udeleževali so se prireditev na katere so bili vabljeni in obiskovali gasilske vaje in preglede sektorja Mala Nedelja.

Letos je volilno leto, vsem voljenim članom je potekel petletni mandat in so bili razrešeni dolžnosti. Izvolili so člane upravnega odbora, nadzornega odbora, predsednika, poveljnika, blagajničarko in člane raznih komisij. Novi predsednik je postal Mirko Zmazek, na mesto podpredsenika pa je bil izvoljen Dušan Križan. Novi poveljnik je postal Karel Prijol, njegov namestnik pa Franc Nemec.

Na občnem zboru so sprejeli delovni plan za leto 2018: nabava novejšega vozila, saj se jim zdaj ponuja priložnost, da nabavijo boljše in novejšo vozilo, ker jim PGD Savci ponujajo svoje rabljeno vozilo in dokončanje fasade na gasilskem domu.

Po koncu uradnega dela so bili pozdravni govori gostov: Andrej Rus predsednik Gasilske Zveze Ljutomer, predstavniki PGD Trnovci, Mala Nedelja, Radoslavci in Janez Rudolf predsednik KS Radoslavci.​ Nato je sledila še zabava.


Več v Kultura in izobraževanje